Αυτά παθαίνετε όταν δεν πίνετε αρκετά νερό

Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί, δείτε όσα προκαλεί η αφυδάτωση στον οργανισμό σας. 

Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα αν δεν πίνετε πολύ νερό και ιδίως αν αυτό συνοδεύεται με έντονη άσκηση, όπως το γυμναστήριο, αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 1,5- 2 λίτρα νερό ημερησίως και σε περίπτωση που αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται μπορούν να εμφανιστούν τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Η αφυδάτωση προκαλεί ξηροστομία, δηλαδή μειωμένη παραγωγή σάλιου. Το σάλιο όμως έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και έτσι η ελαττωμένη έκκρισή του μπορεί να σχετίζεται με υπερανάπτυξη βακτηριδίων εντός της στοματικής κοιλότητας. Η ξηρότητα του δέρματος είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της αφυδάτωσης. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που είναι αφυδατωμένοι είναι ιδρωμένοι και έτσι έχουν υγρό δέρμα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Όταν δεν υπάρχει αρκετός όγκος αίματος το δέρμα θα είναι ξηρό. Ένα ακόμα σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι οι πονοκέφαλοι. Ο εγκέφαλος επηρεάζεται πολύ από τη διαταραχή των ηλεκτρολυτών και του νερού και έτσι μπορεί να εκδηλώνονται κεφαλαλγίες.

Αν ο οργανισμός υποφέρει από σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα, όπως πυρετός ή ακόμα και ρίγη. Ο πυρετός μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και γι αυτό καλύτερα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αν δεν πέφτει εύκολα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ