Σε καλό κλίμα η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ & Ολάντ - Θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη

 Τα τρία πολιτικά πρόσωπα προγραμμάτισαν για  τις 8μμ μια νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ τους προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις. 

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και έρχεται λίγες μόνο ώρες έπειτα από την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την σκληρή πρόταση των Θεσμών, που του παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη. 

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η πρόταση Γιουνκέρ τον «εξέπληξε δυσάρεστα», σημειώνοντας ότι ελπίζει πως αποτέλεσε «κακιά στιγμή για την Ευρώπη» ή έστω ένα «κακό διαπραγματευτικό τρικ» το οποίο πολύ σύντομα θα αποσυρθεί». 

Η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα φαίνεται, μάλιστα, πως προκάλεσε τον εκνευρισμό του προέδρου της Κομισιόν ο οποίος σύμφωνα Ευρωπαίο αξιωματούχο δεν δέχθηκε σήμερα να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, τις οποίες επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, ο κ. Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε, πάντως, στα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας πως η παραφιλολογία συνεχίζεται.

Αναφερόμενη στην πηγή της ΕΕ, που φέρεται να έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση τονίζει χαρακτηριστικά πως μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου,  η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια των θεσμών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ