Τουρκία: Κυβέρνηση συνασπισμού ή πρόωρες εκλογές «έδειξαν» οι κάλπες - Έχασε την αυτοδυναμία ο Ερντογάν

Το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν νίκησε στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση... 

"Tα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία καταδεικνύουν την απόρριψη εκ μέρους του εκλογικού σώματος της προσπάθειας του Τούρκου προέδρου να ενισχύσει την επιδίωξή του για μια ισχυρή εκτελεστική προεδρία", δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του CHP. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ή για επανάληψη των εκλογών στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων. Από την άλλη όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters: "Αναμένουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και πρόωρες εκλογές". Τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή είναι αναπάντητα είναι αν θα υπάρξει κόμμα που θα συνεργαστεί με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και αν από την άλλη θα υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ