Θέλετε να μην στερείστε το αγαπημένο σας γλύκισμα λόγω διατροφής; Ιδού οι ιδανικές επιλογές παγωτών για το καλοκαίρι

Μπορεί ο καιρός να έκανε ένα μικρό πισωγύρισμα, αλλά πλέον η ζέστη έχει μπει στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε περισσότερη δροσιά στα ροφήματα και τα γεύματά μας, αναφέρει η Εύα Τσάκου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 Προσωπικά, καταλαβαίνω ότι μπαίνουμε στην ευθεία για το καλοκαίρι, όταν πιω το πρώτο μου κρύο ρόφημα και απολαύσω το πρώτο μου παγωτό!

Ιδιαίτερα για το παγωτό, υπάρχουν τόσες επιλογές, συνδυασμοί, σιρόπια και ξηροί καρποί, που όλα μαζί συνθέτουν όλες τις διαφορετικές γεύσεις που θα συναντήσει κανείς στα ψυγεία. Θερμιδικά ποικίλλουν, από παγωτα με λίγες θερμίδες λιπαρά και ζάχαρη, μέχρι παγωτά αρκετά πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά. Το στοίχημα είναι όμως να πετύχει κανείς ένα θερμιδικά ισορροπημένο παγωτό που θα το απολαύσει, χωρίς να σκέφτεται ούτε τις θερμίδες και το βάρος του ούτε ότι επιβάρυνε την υγεία του. Το πώς θα βγει ένα παγωτό ισορροπημένο, είναι θέμα τεχνογνωσίας!

Η στέβια είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Πρόκειται, πιο σωστά, για μια ολιγοθερμιδική γλυκαντική ύλη που αντλείται από το φυτό Stevia – επιστημονικά θα το ακούσετε σαν «γλυκοζίτες στεβιόλης» – η οποία δίνει γλυκιά γεύση χωρίς να αποδίδει καθόλου θερμίδες, αλλά ούτε να επηρεάζει το σάκχαρό μας. Και ναι, η χρήση της στην παρασκευή παγωτού είναι πλέον γεγονός σε συνδυασμό με άλλα γλυκαντικά. Έτσι, φτάνουμε σήμερα να καταναλώνουμε ακόμη και 84% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με άλλα παγωτά του εμπορίου, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους προσέχουν το βάρος τους χωρίς να στερηθούν το αγαπημένο τους γλύκισμα.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ