Συγκινητικό Story: Δύο αγόρια μεγάλωσαν χωρίς οικογένεια, αγαπιούνται σαν αδέρφια

Ο Παναγιώτης και ο Αχιλλέας γεννήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες και μέχρι τα 7 τους χρόνια ο ένας δεν γνώριζε την ύπαρξη του άλλου. 

Μέχρι που οι ζωές τους συναντήθηκαν και ο ένας βρήκε στο πρόσωπο του άλλου τον αδελφό που χρειαζόταν.

Ήταν πριν από 14 χρόνια όταν τα δυο μικρά αγοράκια τότε, περνούσαν την πόρτα του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Και τα δυο προέρχονταν από οικογένειες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και δεν ήταν σε θέση να τα αναθρέψουν. Οι συνθήκες διαβίωσης τους ήταν τόσο δύσκολες που κάποια στιγμή οι γείτονες και οι συγγενείς τους, κατήγγειλαν το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τελικά, μετά από απόφαση εισαγγελέα, τα δύο ανήλικα τότε αγόρια απομακρύνθηκαν από τις οικογένειες τους.

Έφτασαν στο παιδικό χωριό με μια μέρα διαφορά. Σύμπτωση ή μοίρα κανείς δεν ξέρει το μόνο που ξέρουν καλά οι δυο τους, είναι πως από την πρώτη στιγμή κάτι τους οδήγησε να γίνουν αχώριστοι.

«Από την πρώτη μέρα ήρθαν πολύ κοντά και ουσιαστικά είναι αδέρφια. Ουσιαστικά έμεναν στο ίδιο σπίτι και το ίδιο δωμάτιο οπότε σκεφτείτε ότι αυτά τα παιδιά ζουν 15 χρόνια μαζί. Ήταν μαζί στο σχολείο αλλά και στην βόλτα. Νομίζω ότι η ζωή τους ήταν παράλληλη και το χαίρονται αυτό το πράγμα και η σχέση τους έχει δυναμώσει πάρα πολύ.» τόνισε στην τηλεοπτική εκπομπή Μία, ο διευθυντής του Παιδικού χωριού Φίλυρο, Λουκάς Ισάρης.

Έβλεπαν μαζί την ζωή τους να αλλάζει μέρα με την ημέρα μέσα στο ίδρυμα …τότε που μια γυναίκα – «μητέρα» του ιδρύματος, άνοιξε τις φτερούγες της και τα μεγάλωσε σαν αδέλφια με πολύ αγάπη και φροντίδα.

«Ήρθαν μικρά εδώ το 2001 τον Μάρτιο ο ένας 16 και ο άλλος 15 Μαρτίου, με μία μέρα διαφορά. Μικρά τότε είχαν ανάγκη την στοργή μας την αγκαλιά μας» σημείωσε η Ιωάννα Αλντέντζη, «μητέρα» στο παιδικό χωριό Φίλυρο.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ