Story of the day: 39χρονος θα πέθαινε εδώ και 19 χρόνια - Τα κατάφερε, επιμένει & δίνει μαθήματα ζωής

Η ιστορία του Bonner είναι η απόδειξη πως όλα είναι δυνατά.

Η θέληση για ζωή ήταν αρκετή για τον Bonner Paddocκ, ώστε να καταφέρει να διαψεύσει την ιατρική γνωμάτευση που στην ηλικία μόλις των 11 ετών διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση.  Οι γιατροί είχαν τότε ανακοινώσει στην μητέρα του ότι μέχρι τα 15 θα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν θα κατάφερνε να φτάσει ποτέ στην ηλικία των 20 ετών.

Οι διαγνώσεις των γιατρών όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά ο Bonner Paddock ήταν ο πρώτος άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση που κατάφερε να φτάσει με συνοδό στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική. 

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε αφετηρία για τον  Paddock, ώστε ένα χρόνο μετά να ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «One Man, One Mission Foundation» με σκοπό την ανάπτυξη κέντρων μάθησης για παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλικές αναπηρίες.

Τα  επιτεύγματα του όμως δεν σταματούσαν εκεί. Το 2012 ήταν ο πρώτος άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση που κατάφερε να ολοκληρώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στην Kona και  συγκεντρώσει  700.000 δολάρια για να βοηθήσει στην θεραπεία των παιδιών με κινητικές δυσκολίες.

Tην προσωπική του ιστορία την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό δημοσιεύοντας την αυτοβιογραφία του με τίτλο «One more step», καταφέρνοντας συγκεντρώσει πάνω  από 1.000.0000 δολάρια για την ενδυνάμωση των κέντρων υποστήριξης που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά με αναπηρίες και στις οικογένειες τους. 

Αυτό είναι το  site του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει δημιουργήσει ο Bonner.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ