Α.Τσίπρας: Αύριο θα ενημερώσει Γεννηματά & Θεοδωράκη - Οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση

Τους πολιτικούς αρχηγούς του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ θα συναντήσει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας θα υποδεχτεί στο Μαξίμου τον Σταύρο Θεοδωράκη στις 10 το πρωί, ενώ στις 11:30 προγραμματίστηκε η συνάντησή του με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

Μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ενώ η Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την ανάδειξή της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, στις 13:00 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «βράζει» στο άκουσμα των απαιτήσεων που εγείρουν οι δανειστές, ενώ πολλά από τα μέλη της, που πρόσκεινται κυρίως στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποδεικνύουν ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι για την Ελλάδα και επιμένουν να προτάσσουν το δίλημμα «υποταγή ή ρήξη».

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει έτσι να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο, στρεφόμενος τόσο στην κατεύθυνση του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της αντιπολίτευσης, στην οποία θα επιχειρήσει να εξηγήσει την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την αποχώρηση των διαπραγματευτών από το τραπέζι των συνομιλιών. Σύμφωνα, δε, με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει το επόμενο διάστημα μια σειρά από πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. 

Ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ώρες δεν έχει μιλήσει με κάποιον Ευρωπαίο ηγέτη ή επικεφαλής κάποιου θεσμού. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αναμένει νέα πρόσκληση των θεσμών, σημειώνοντας πως στην τελευταία συνάντηση μόνο η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε κάτι καινούργιο. Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται να επαναδιατυπωθούν οι ελληνικές προτάσεις, αν προηγουμένως υπάρξουν αντιπροτάσεις από τους δανειστές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του πρωθυπουργου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας θα υποδεχτεί την Τετάρτη τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ενώ την Πέμπτη  θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη. Τέλος, από την κυβέρνηση επιμένουν ότι η Κομισιόν πρότεινε περεταίρω περικοπές σε συντάξεις, κάτι, που όπως υπογραμμίζουν, αποδεικνύεται και από τα έγγραφα με τις προτάσεις της, που έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ