Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις απηύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων.

Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία απηύθυνε ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι είναι Ευρωπαίος και Έλληνας που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρενέβη αυτή την ύστατη και κρίσιμη στιγμή, όπως είπε και ο ίδιος, καθώς αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη.

Παράλληλα, ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι «οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και των περιστάσεων» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί να αναλάβουν, το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας, σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης.

 «Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει» είπε και συμπλήρωσε με νόημα, πως δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους, διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. «Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα» δήλωσε.

 Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, αλλά διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και δεν υπάρχουν ανώδυνες αποφάσεις και συνέχισε: «Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις. Είναι και ευθύνη. Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ