Made in Greece: Ο Φώτης & και ο Κίμωνας, 2 αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν με λέιζερ υπέροχα T- shirts & φούτερ

Ένα σύγχρονο fashion brand που προτείνει στο κοινό ρούχα και αξεσουάρ σχεδιασμένα με τη λογική του laser cut fabrication.

Οι αρχιτέκτονες Φώτης Σμούκλης και Κίμωνας Πάτσιος αποτελούν τον βασικό πυρήνα των CUTCUUTUR.

Έχουν δημιουργήσει μια τρέχουσα συλλογή, η οποία  περιλαμβάνει t-shirts, φούτερ και φανελάκια σε άσπρο και μαύρο με κοψίματα και διακοσμητικές οπές σε συνθετικό, βαμβάκι και δερματίνη.

Από εκεί και πέρα η ομάδα συμπληρώνεται από ένα δίκτυο ανθρώπων που «τυχαίνει να είναι και οι περισσότεροι αρχιτέκτονες».

«Γνωριστήκαμε στη σχολή και οι σπουδές μας στην αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό ήταν βασικό εφαλτήριο αυτής της προσπάθειας.

Το αρχιτεκτονικό περιβάλλον, άλλωστε, είναι ένα περιβάλλον που σου χαρίζει πολλές ελευθερίες, σε κατευθύνει σε ένα πιο διευρυμένο πεδίο σχεδιασμού.

Παράλληλα, το προσωπικό μας ενδιαφέρον για τη μόδα και η γνώση και εξοικείωση μας με τις τεχνικές ψηφιακού σχεδιασμού και παραγωγής οδήγησαν στην γέννηση του CUTCUUTUR».

Το γεγονός ότι η μόδα λειτουργεί  με παρόμοιο τρόπο με την αρχιτεκτονική, έχοντας όμως λιγότερους περιορισμούς που  επιτρέπουν να πειραματιστείς διαρκώς με νέες παραμέτρους συνετέλεσαν στην εξέλιξη της ιδέας πίσω από το CUTCUUTUR.

Το άρθρο είναι της Φιλίππα Δημητριάδη & οι φωτογραφίες του Ιωάννη Σπυρόπουλου & του Χρήστου Τζίμα στο popaganda.gr

Για την παραγωγή των προϊόντων απαιτείται συγκεκριμένος εξοπλισμός για αυτό και η ομάδα έχει ένα διευρυμένο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών.

Αναφορικά με τη διαδικασία παραγωγής, χωρίζεται σε δύο στάδια: Αρχικά γίνεται το prototyping, που περιλαμβάνει την έρευνα των υλικών (υφάσματα) και πολλαπλές δοκιμές τους με το laser σε διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών με patterns και πατρόν των ρούχων.

Η μαζική παραγωγή των πρωτοτύπων πραγματοποιείται σε μια μονάδα που διαθέτει τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία όσο και την ανάλογη τεχνολογία.

Από την ίδια μονάδα άλλωστε προμηθεύονται και τα βασικά υφάσματα των συλλογών, καθώς διαθέτουν τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να αντέχουν στην επεξεργασία με το laser.

Η αντοχή των υφασμάτων είναι σημαντική για τον Φώτη και τον Κίμωνα, όπως επίσης και η αίσθηση του ρούχου πάνω στο σώμα.

Η φύση της τεχνικής του laser cut προφανώς και καθιστά τα ρούχα αρκετά ευαίσθητα, καταφέρνουν όμως μέσω της προσεκτικής επιλογής των υλικών να τα κάνουν ανθεκτικά  στην χρήση και το χρόνo.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ