Αποκλ: Top Woman η Ασπασία Κουμλή - Η 30χρονη Ελληνίδα παραγωγός κατέκτησε 3 Ηπείρους, 4 Mητροπόλεις, τώρα και το Hollywood

Κάποιοι λένε πώς: ‘’Άν θες να ζήσεις τ’ όνειρό σου… καλύτερα να πας να κοιμηθείς’’ !! Η Ασπασία Κουμλή, έκανε το εντελώς αντίθετο. Απ’ το Λονδίνο στην Ελλάδα και από την Ελλάδα… στη Χιλή, ο δρόμος την έβγαλε μέχρι το Λος Άντζελες. Και δείχνει να είναι ευτυχισμένη εκεί. 

Λάτρης των ιστοριών πάσης φύσεως, η ελληνίδα δημοσιογράφος, μετατρέπεται σε παραγωγό και βάζει για τα καλά το ελληνικό στοιχείο στην ‘’Πόλη των Αγγέλων’’.

Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε η Ασπασία Κουμλή στην Ειρήνη Νικολοπούλου:

  • ·         ‘’ Αποφάσισα το 2009 ν’ αφήσω τη δουλειά μου στο Λονδίνο και να μετακομίσω στην χώρα μου, που έχει πάντα ήλιο, για ν’ ασχοληθώ με την πολιτική και κοινωνική επικοινωνία’’.

 

  • ‘’ Το 2013 είχα πρόταση να μετακομίσω στη Χιλή και να τρέξω θέματα επικοινωνίας στο πρόγραμμα StartupChile του Υπουργείου Ανάπτυξης του Χιλιανού κράτους’’. 

 

  • ‘’ Στα 30 μου, έχω ζήσει σε τρεις ηπείρους και τέσσερις μητροπόλεις στις οποίες αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου’’ .

 

  • ‘’ Στο τελευταίο μου ταξίδι στη Λατινική Αμερική κατάλαβα τι ήταν αυτό το οποίο αναζητούσα: Oι ιστορίες’’.

 

  • ·         ‘’ Eχω μια εταιρία με τους φίλους μου Μηνά Μηνατσή και Μελίνα Αντωνοπούλου, την The Jaunties, που ασχολείται με όλες τις μορφές μυθοπλασίας, ιστοριογραφίας, από ταινιάκια μόδας και τέχνης μέχρι κινηματογραφική μυθοπλασία ’’.

 

  • ‘’ O δικός μου, προσωπικός ήρωας, διανύει και ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της δικής μου διαδρομής ‘’ .

 

  • ·         ‘’ Συστήνω την εταιρεία μας, The Jaunties creative agency and media production, με γραφεία σε Αθήνα, Λος Άντζελες και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Νέα Υόρκη και Αυστραλία’’.

 

  • ·         Επόμενος στόχος είναι να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα, το International Fashion Film Festival, που συνδυάζει το film industry με τη μόδα και τη τέχνη.

 

  • ·         Παράλληλα, έκανα τη συμπαραγωγή (με τη φίλη και παραγωγό Δωροθέα Πασχαλίδου) της τελετής λήξης του Los Angeles Greek Film Festival, που έλαβε χώρα 3-7 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, την οποία και παρουσιάσει ο Πάνος Μουζουράκης.

 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Στην αρχή της κρίσης, αποφάσισες  ν’ αφήσεις  το Λονδίνο και να επιστρέψεις στα πάτρια εδάφη. Τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να γυρίσεις πίσω;

Ασπασία Κουμλή: Μετά τις σπουδές στο London School of Economics and Political Sciences, αποφάσισα το 2009 να αφήσω τη δουλειά μου ως Strategist στο City of London και να μετακομίσω στην πρωτεύουσα της χώρας μου για να ασχοληθώ με την πολιτική και κοινωνική επικοινωνία.

Ως νέα δημοσιογράφος/επικοινωνιολόγος, έτρεξα καμπάνιες ευαισθητοποίησης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για πελάτες όπως η ΙΚΕΑ, η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, UNICEF - PAMPERS (Εκστρατεία για την εξάλειψη του νεογνικού τετάνου, όπου ήμουν υπεύθυνη της press ομάδας στην Ακτή Ελεφαντοστού, οπού πήγαμε να καταγράψουμε τα στοιχεία/αποτελέσματα της καμπάνιας - Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Π.Ο.Υ., η κοινή εκστρατεία της UNICEF και των Pampers έχει οδηγήσει στην εξάλειψη του μητρικού και νεογνικού τετάνου σε 21 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου)

Στην συνέχεια προσλήφθηκα ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε Υπουργείο τη θητεία της κυβέρνησης 2011-2012.

Ε.Ν: Η ‘’χάρη’’ σου έχει φτάσει μέχρι …τη Χιλή !!Είναι προφανές πώς σε οδηγεί τ’ όνειρο κι έχεις στο αίμα σου την περιπέτεια…

Α.Κ: Το 2013 είχα πρόταση να μετακομίσω στην Χιλή και να τρέξω θέματα επικοινωνίας στο πρόγραμμα StartupChile του Υπουργείου Ανάπτυξης του Χιλιανού κράτους.  Στο ταξίδι μου αυτό κατέγραψα απίστευτα μέρη εκείνης της μεριάς της γης στο website της φίλης μου και Θεσσαλονικιάς Όλιας Παναγιωτοπούλου το http://www.momfatale.gr/author/aspasia-koumli/.

Γράφω τακτικά και στο www.huffingtonpost.gr/aspasia-koumli/.

Είμαι συντάκτρια επίσης του ηλεκτρονικού περιοδικού τέχνης www.eternal-optimist.com.

Το όνειρο μου πάντοτε ήταν να μπορέσω να ταξιδέψω και να ζήσω σε πολλά μέρη της γης. Στα 30 μου, έχω κατακτήσει τρεις ηπείρους και τέσσερις μητροπόλεις στις οποίες αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Το όνειρο μου δεν ήταν μόνο ταξιδιωτικό, ήταν κυρίως υπαρξιακό. Στο τελευταίο μου ταξίδι στη Λατινική Αμερική κατάλαβα τι ήταν αυτό το οποίο αναζητούσα: Oι ιστορίες.

Οι ιστορίες είναι κάτι τόσο απλό αλλά και συνάμα τόσο πολυεπίπεδο. Ιστορίες είναι και το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός επικοινωνιολόγου που δημιουργεί εικόνα, ιστορίες δημοσιογραφικής γραφής, ιστορίες ξετυλίγονται στην αρκετά πιο περίπλοκη μυθοπλαστική διαδικασία του κινηματογράφου, ιστορίες είναι και επιλογή λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά προς τον εαυτό μας συνειδητά ή μάλλον κυρίως ασυνείδητα (κάποιοι θα πουν υποσυνείδητα).

Ε.Ν: Ωραία τα όνειρα και ακόμα πιο ωραίες οι ιστορίες. Πώς συνδυάζεις αυτά τα 2 δημιουργώντας στην ουσία… ένα επάγγελμα;

Α.Κ: Κυριολεκτικά έχω μια εταιρία που ασχολείται με όλες τις μορφές μυθοπλασίας, ιστοριογραφίας (storytelling), από διαφημιστικά, ταινιάκια μόδας και τέχνης μέχρι και κινηματογραφική μυθοπλασία.

Μεταφορικά εξελίσσω κάθε μέρα και λίγο περισσότερο την ιστορία που λέω στην Ασπασία. Καθημερινά, ο δικός μου προσωπικός ήρωας διανύει και ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της δικής μου διαδρομής. Όχι ανεδαφικά, πολύ προσγειωμένα με κίνητρο την αρμονία, την ομορφιά και την ισορροπία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Σήμερα κατοικώ στο Λος Άντζελες και συνεργάζομαι με καλλιτέχνες, δημιουργούς και εταιρείες παραγωγής φιλμ. Αναπτύσσω σενάρια και ασχολούμαι με παραγωγές του Hollywood, καθώς και ντοκιμαντέρ, συστήνοντας την εταιρεία μας με το Μηνά Μηνατσή και τη Μελίνα Αντωνοπούλου την The Jaunties creative agency and media production, με γραφεία Αθήνα και Λος Άντζελες και ενεργοποιώντας το δίκτυο των συνεργατών μας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, τη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία.

Παράλληλα, ως media specialist και συνδρύτρια του The Jaunties έκανα τη συμπαραγωγή (με τη φίλη και παραγωγό Δωροθέα Πασχαλίδου) της τελετής λήξης και απόνομής βραβείων του Los Angeles Greek Film Festival, με executive producer τον Alex Kalognomos και Artistic director τον Ari Katopodi. Ιδρύτριες του Φεστιβάλ, ήταν η Έρση Δάνου και η Αγγελική Γιαννακόπουλου και η υπεύθυνη για την εκτέλεση παραγωγής ήταν η Eleni Arvaniti. To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως και τις 7 Ιουνίου στο Λος Άντζελες. Είχε μεγάλη επιτυχία, και ήταν μεγάλη μας χαρά που συνεργαστήκαμε με τον Πάνο Μουζουράκη, ο οποίος και δέχτηκε να «πετάξει» από την Αθήνα, να γράψει ένα τραγούδι, να το ερμηνεύσει στη σκηνή και να παρουσιάσει την τελετή απονομής των Βραβείων Ορφέα του Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στο Λος Άντζελες. Ανεκτίμητη ήταν και η συνεισφορά του Γιώργου Φειδά για τη βραδιά αυτή και τον ευχαριστούμε εξίσου θερμά.

Ε.Ν: Τι άλλο σχεδιάζει η Ασπασία Κουμλή; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Α.Κ : Επόμενος στόχος είναι το να φιλοξενήσουμε με την ομάδα μας με τον Μηνά και τη Μελίνα στην Ελλάδα μια διοργάνωση, η οποία φέρνει κοντά όσο καμία άλλη παγκόσμια το film industry με τη μόδα και τη τέχνη.

Το International Fashion Film Festival, ανοίγει κάθε χρόνο στο Παρίσι και στη συνέχεια ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να είμαστε εκείνοι που θα υλοποιήσουμε μια τέτοια πολιτιστική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, επανασυστήνοντας πιο συγκεκριμένα την Αθήνα σαν ένα σημείο αναφοράς για όλο το φάσμα της τέχνης, της μόδας και γενικά της δημιουργίας παγκόσμια. 

Κάποιες από τις φωτογραφίες, είναι στην έρημο νότια του Λος Άντζελες, στο Salton Sea Beach, που κάναμε κάποια γυρίσματα ενός ‘’The Jaunties’’ βίντεο , του οποίου είχα την επιμέλεια και παραγωγή και ο φωτογράφος έβγαλε και εμένα…. Backstage.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ