Top Woman η Ζέφη Δημαδάμα: Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γυναικών

Μπορεί την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ να έστησε κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν όμως, έγινε περήφανο για μία άλλη εκλογή.

 

Αυτή της Ζέφης Δημαδάμα που εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γυναικών (PES Women), εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ και μαζί την πιο δοκιμασμένη περιοχή της Ευρώπης, τον Ευρωπαϊκό Νότο, στις εκλογές που έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουδαπέστη.

«Μαζί αλλάζουμε! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ευρώπη», είπε, βάζοντας ως στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών και την επίτευξη ισότιμης συμμετοχής των φύλων σε όλα τα επίπεδα, επενδύοντας ισόρροπα σε άνδρες και γυναίκες. Εξέφρασε δε, την ελπίδα η εκλογή της να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Όπως και να ‘χει, είναι μία διάκριση…

Who is Who

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου το 1994, το MSc για την ΙΠΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1998. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2002 με τίτλο “Συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη”. Έκανε έρευνα για την Οικονομική και Περιβαλλοντική Πολιτική στις χώρες Ελλάδα – Γερμανία – Μεγάλης Βρετανία (University of Bristol, Darmastadt University), (με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-ΙΚΥ)

Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ). Εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών) στα μαθήματα όπως “Οικονομικά του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων”, “Επιθεώρηση Περιβάλλοντος”, “Περιβαλλοντική Διαχείριση και περιφερειακή Ανάπτυξη”, “Δικαιώματα του ανθρώπου και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, “Περιφερειακή πολιτική και Τοπική αυτοδιοίκηση”, περιοδικά από το 2004 έως και σήμερα. Επιστημονική συνεργάτης σε 20 και πλέον εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σεμινάρια, ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως “Αrtemis”, “Intermediaries”, “Volkswagen Stiftung”, “Interreg”, “FP7″ κ.α. Επιστημονική συνεργάτις στο Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου δυναμικού, Πάντειο Πανεπιστήμιο το διάστημα 2001 έως το 2006

Συγγραφέας μονογραφίας με τίτλο “Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον”, 2010 Παπαζήσης. Συμμετοχή σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές εκδόσεις (Ashgate), καθώς και αρθρογραφία σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ