Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αποκλ. φωτό & βίντεο: Μήνυση καταθέτει αυτήν την ώρα η Ραχήλ Μακρή στον Γ.Στουρνάρα

H Ραχήλ Μακρή κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως  εξήγησε σε δηλώσεις της έξω από τον Άρειο Πάγο  «χθες στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική που κατέθεσε στην κυβέρνηση και στη Βουλή κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κρίση και ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα καθώς και για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν υπογράψει τη συμφωνία που ζητούν οι εταίροι μας».

Οπως τόνισε η  κ. Μακρή, «αυτή του η κίνηση έχει προκαλέσει εκροή καταθέσεων από το τραπεζικό του σύστημα ύψους 800 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τραπεζικές πληροφορίες, και δημιούργησε πανικό στους πολίτες, οι οποίοι προσωπικά έπαιρναν στο πολιτικό μου γραφείο έντρομοι, ζητώντας να μάθουν μετά από αυτές τις δηλώσεις εάν πρέπει να ανασύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες».

«Θεωρώ ότι ο κ. Στουρνάρας κατέχει μια πολύ σημαντική θέση θεσμικά και είναι ανεπίτρεπτο να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις και μάλιστα εγγράφως δημιουργώντας τέτοιες καταστάσεις και ενώ γνωρίζει ως θεσμικό πρόσωπο, υπεύθυνο για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής στη χώρα, ότι τέτοια προϋπόθεση για την έξοδο μίας χώρας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας. Επομένως δημιουργεί έντονες ανησυχίες ότι υπήρχε ενδεχομένως και δόλος πίσω από αυτές του τις ενέργειες. Για αυτόν τον λόγο ζήτησα την άμεση ποινική διερεύνηση της υπόθεσης», δήλωσε ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τέλος ανέφερε: «και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ’ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον τότε διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009. Είπε μάλιστα πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ