8 ταράτσες για ποτό με θέα στη Θεσσαλονίκη

Η αλήθεια είναι πως η «κουλτούρα» της ταράτσας δεν έχει ακόμη πολλούς υποστηρικτές στη συμπρωτεύουσα. 

Μέχρι πρότινος, μόνο τα roof bar των μεγάλων ξενοδοχείων είχαν αξιοποιήσει τις οροφές τους, ενώ κάποιες δειλές κινήσεις ξεκίνησαν τα τελευταία τρία χρόνια, με το Fragile να συστήνει στο ευρύ κοινό την ιδέα του “taratsa bar” στην πιάτσα της Συγγρού. Κάποια ακόμη μπαράκια ακολούθησαν, κι έτσι σήμερα μπορούμε να μετράμε οκτώ σημεία στην πόλη που μας υποδέχονται στην ταράτσα τους για ποτό – ενίοτε και φαγητό – με δροσιά και ωραία θέα στον Θερμαϊκό.  
Fragile Bar  

Ο πρώτος διδάξας του hip roof bar, το Fragile έγινε τόσο αγαπητό στην πιάτσα της Βαλαωρίτου που πλέον οι Θεσσαλονικείς το αποκαλούν απλώς… «στην ταράτσα». Στον τέταρτο όροφο ενός γωνιακού κτιρίου, το Fragile σερβίρει κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα από 7€, παίζει τζαζ και χορευτικές μουσικές, διοργανώνει συχνά πάρτι ή και προβολές και ανοίγει από νωρίς για όσους θέλουν να καθίσουν στους ξύλινους πάγκους και να απολαύσουν καφέ αφ’ υψηλού με μόλις 2€.  
WonderWall Roof’n’Roll Hall  
Αιγύπτου 15Α, τηλ: 2311242492 

Σε έναν μεγάλο (πολύ)χώρο στα Λαδάδικα, το Wonderwall την καλοκαιρινή περίοδο ξεκλειδώνει την ταράτσα του, απλώνει τα μοντέρνα σκαμπό του στους πάγκους και σερβίρει ωραία κοκτέιλ, συνοδεύοντάς τα με δυνατά πάρτι, DJ sets, swing και rock’n’roll ήχους και εκθέσεις τέχνης. 
 Little Big House  
Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη, τηλ: 2313014323 

Η μικρή πανέμορφη έκπληξη της Άνω Πόλης ακούει στο όνομα «Το Μικρό Μεγάλο Σπίτι» και πρόκειται για ένα χαριτωμένο hostel που έχει εγκαινιάσει το δικό του café bar στην νοσταλγική του ταρατσούλα, εκεί όπου θα βρείτε φερ φορζέ καρεκλίτσες, ατμοσφαιρικά λαμπατέρ και αίσθηση παλιάς γειτονιάς. Συχνά, διοργανώνει και μίνι συναυλίες στην ταράτσα, σε μια σειρά από live που ονομάζει «ταρατσοσυναυλίες». 

Όλη η συνέχεια εδώ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ