Αγρίεψε ο Καρτερός της Αυγής: "Ο Στουρνάρας - ο άνθρωπος - ανωμαλία δεν θίγεται, θέμα επιδερμίδας"

Προέβλεψε επισήμως και με τη σφραγίδα της κεντρικής τράπεζας πτώχευση, Grexit, καταστροφή εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. 

Αν και στεγνός τραπεζίτης μάλιστα, στη σχετική έκθεση υποκύπτει στον πειρασμό μιας noir λογοτεχνικής περιγραφής του εφιαλτικού μας μέλλοντος αν δεν... "Αν δεν πειθαρχήσει η κυβέρνηση" είναι το νόημα. Κι αφού τα έβαλε όλα σε τραπεζική σειρά, έστειλε με κάποιον κλητήρα το στικάκι στην ελληνική Βουλή.

Του Θανάση Καρτερού από την Αυγή

Ο Στουρνάρας αυτά. Ο άνθρωπος - ανωμαλία, έτσι κι αλλιώς. Γιατί στην Μπανανία των Μνημονίων το ζούμε κι αυτό το μπανανιακό. Ο λαός να καταδικάζει τα Μνημόνια, αλλά κεντρικός τραπεζίτης παραμένει ο υπουργός που τα επέβαλε διά πυρός και σιδήρου. Ο οποίος όχι μόνο δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, αλλά και μετατρέπει την κεντρική τράπεζα σε πέμπτη φάλαγγα. Ενώ δεν ντρέπεται να είναι εργαλείο τόσο πολύτιμο για τους εκβιασμούς των δανειστών, ώστε να αποτελεί casus belli η απομάκρυνσή του.

Δεν πέφτουμε κι από τα σύννεφα όμως. Ο Στουρνάρας έχει δείξει από καιρό τις θέσεις, τις προθέσεις και τις διαθέσεις του. Έχει δείξει με πράξεις και παραλείψεις ότι θεωρεί ατύχημα το εκλογικό αποτέλεσμα. Και είναι ο υπουργός εκείνος που δημοσίως ομολόγησε ότι δεν συμφώνησε με το κούρεμα που πρότεινε το ΔΝΤ, γιατί, αν συμφωνούσε, θα του έλεγε -δεν του είπε, ΘΑ του έλεγε- ο Σόιμπλε: "Yannis, forget it". Προέβλεπε δηλαδή τις επιθυμίες τρίτων και τις ικανοποιούσε χωρίς αυτοί να χρειαστεί να τις εκδηλώσουν.

Γνωστά όλα αυτά, αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε όριο. Διότι με το περιεχόμενο της έκθεσής του έδειξε ακραία περιφρόνηση προς τη δημοκρατική κυβέρνηση. Με το στικάκι έδειξε ακραία περιφρόνηση προς τη δημοκρατική Βουλή. Γενικά προσωποποιεί την ακραία περιφρόνηση του χρήματος στη Δημοκρατία. Και όποια στήριξη κι αν έχει σε όσους εκβιάζουν να κοπεί το ΕΚΑΣ, αλλά όχι ο Στουρνάρας, ήρθε η ώρα του Stournarexit. Αυτό, στο κάτω - κάτω, όσο δύσκολο κι αν εμφανίζεται, είναι ευκολότερο από το Grexit που ο ίδιος διαφημίζει.
Θα κλάψουν βέβαια στην περίπτωση αυτή και κάποιοι βαρόνοι στο εσωτερικό. Ενώ κλαίει ήδη σύμπασα η αντιπολίτευση, που ζητάει την παραίτηση της Ζωής, γιατί, λέει, τον έθιξε θεσμικά. Τον Στουρνάρα! Μα τι λέτε, κύριοι; Ο Στουρνάρας δεν θίγεται με τίποτε. Είναι θέμα επιδερμίδας...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ