Ο Υπουργός Πολιτισμού Ξυδάκης: Είχαμε 200 χρόνια δραχμή & μεγαλουργήσαμε, με το ευρώ, δεν νομίζω...

"Με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου" δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού

Την άποψη ότι «η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» συμπληρώνοντας ότι «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου» διατύπωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης προσθέτει, επίσης, ότι «δεν νομίζω ότι η πολιτική και η ουσιαστική ιστορική συζήτηση για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους μπορεί να γίνεται με βάση το νόμισμα». «Το νόμισμα είναι εργαλείο» προσθέτει.

Κάνει λόγο, επίσης, για «υστερία που δεν δικαιολογείται» όσον αφορά την παραμονή στο ευρώ δηλώνοντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε». «Δεν δικαιολογείται η υστερία.

 Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του» καταλήγει ο κ. Ξυδάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ