Προκόπης Παυλόπουλος: ''Δεν θα δεχτώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ''

«Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην RealNews, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παρέμβει αν η Ελλάδα χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει αυστηρό μήνυμα  εντός και εκτός της Ελλάδας. Προς τους δανειστές διαμηνύει ότι επιβάλλεται μια βιώσιμη συμφωνία που δεν θα βαθαίνει την κοινωνική κρίση. Προς τους «νοσταλγούς της δραχμής» ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια χώρα εκτός ευρώ. «Η Βουλή που με εξέλξε μου έχει επιβάλει την αποστολή να εγγυηθώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου την παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης και επέκεινα, εντός ΕΕ» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος εννοώντας ότι δεν πρόκειται να είναι Πρόεδρος μιας χώρας που θα είναι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε. «Το grexit δεν το συζητάει» λένε όσοι συνομίλησαν μαζί του. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του κατά τις συναντήσεις του με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας μου στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Και ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να είμαι ο εκφραστής αυτής της απόφασης και αυτής της πολιτικής» υποστήριξε όταν υποδέχθηκε την Τετάρτη τον Β.Φαίμαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την θέση του αυτή είχε επαναλάβει και την Πέμπτη κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ν.Δ στην Ηρώδου Αττικού. «Σε ότι με αφορά θα γίνω λίγο κουραστικός, αλλά πρέπει να γίνω. Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή, μου επιβάλουν να διασφαλίσω -στο πλαίσιο και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου- αυτήν την πορεία και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω», είπε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ