Μιχάλης Τσαμάζ: "Η επιτυχία είναι παρελθόν - Eπικεντρωνόμαστε διαρκώς σε νέους στόχους”‏

"Στους συνεργάτες μου λέω συχνά: "Η επιτυχία είναι παρελθόν. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, πρέπει να επικεντρωνόμαστε διαρκώς σε νέους στόχους”". 

Η φιλοσοφία του Μιχάλη Τσαμάζ, επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, όπως αποτυπώθηκε στο περιθώριο προ ημερών ενημερωτικής συνάντησης, είναι ενδεικτική της προσπάθειας μετασχηματισμού του ομίλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Ο Οργανισμός, από μια κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία, με πάνω από 11.000 εργαζομένους το 2009, σήμερα απασχολεί περί τους 6.800 (800 εξ αυτών θα αποχωρήσουν σύντομα με τη νέα εθελουσία, ενώ σταδιακά θα γίνουν 300 προσλήψεις), ενώ ο δανεισμός του, από 5 δισ., έχει υποχωρήσει στα 1,1 δισ. ευρώ, μόλις 0,8 φορές τα λειτουργικά κέρδη.

Το σημαντικότερο, όμως, επίτευγμα της "ομάδας Τσαμάζ" είναι ότι πλέον ο Οργανισμός, πέρα από τα οικονομικά του (4 δισ. ευρώ έσοδα, 1 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές, απομόχλευση), έχει ανακτήσει το momentum του. Έπειτα από σχεδόν επτά ολόκληρα χρόνια πτώσης, στη σταθερή τηλεφωνία καταγράφηκε αύξηση εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η οποία συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2015. Την ίδια στιγμή, προχώρησε σε διανομή μερίσματος για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, ενώ "τρέχουν" επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ για την τρέχουσα τετραετία. "Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε ήδη για την επόμενη μέρα", ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

Η επόμενη ημέρα αφορά δίκτυα, με στόχο για το 2015 να προσφέρει 40% πληθυσμιακή κάλυψη στο VDSL και 80% στο 4G. Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει το δίκτυό της σε All IP (με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018), με οδηγό ένα ενιαίο πλάνο σταθερής-κινητής που βασίζεται στο VDSL/Vectoring και το LTE. Ταυτόχρονα, αναζητά νέες πηγές εσόδων, μεταξύ των οποίων και από τον τομέα του ICT (μεγάλα έργα πληροφορικής), έχοντας ήδη αναλάβει έργα (partner of choice) και προσφέροντας ειδικές λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας, της ενέργειας, των data centers, του cloud κ.ά.

"Παγώνει" η Nova
ΟΤΕ ΤVΣε ό,τι αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση, ήδη ο ΟΤΕ TV έχει ξεπεράσει τους 375.000 πελάτες, με τη διοίκηση να προβλέπει πως στο τέλος του έτους θα υπερβεί το "φράγμα" των 400.000, με έσοδα που υπολογίζονται άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, λανσαρίστηκε το OTE TV GO, με το οποίο οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο στο κινητό, το tablet και σύντομα στο laptop/desktop τους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθεί και το υβριδικό OTE TV, που θα επιτρέπει στους συνδρομητές, μέσα από έναν αποκωδικοποιητή, να έχουν πρόσβαση μέσω δορυφόρου αλλά και ευρυζωνικής σύνδεσης, συνδυάζοντας τα οφέλη και από τις δύο πλατφόρμες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ