Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Στο βιβλίο για τον Ανδρέα «Θα κλάψουνε μανούλες - Πολιτικοί θα χάσουν τον ύπνο τους»

Με καινούργιο βιβλίο ετοιμάζεται να «χτυπήσει» η Δήμητρα Παπανδρέου το οποίο θα γραφτεί στη μνήμη του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου και με τίτλο «Οργή Ανδρέα». 

Το βιβλίο αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις και λέγεται ότι θα κάνει «πολιτικούς να χάσουν τον ύπνο τους».

Μετά το τέλος του τρισάγιου που έγινε στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Τσόλκα, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου χρησιμοποίησε ακριβώς τη φράση: «θα κάνει πολιτικούς να χάσουν τον ύπνο τους».

Η Δήμητρα Παπανδρέου έζησε πολλά χρόνια δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι μόνο τον φρόντιζε, αλλά πρόσεχε και κάθε του λέξη. Μάλιστα, έχει μαζέψει όλους τους λόγους του, τα ντοκουμέντα, τις ιδιόχειρες σκέψεις του από το 1974 μέχρι το τέλος του. Από το 1993 που η ίδια ανέλαβε διευθύντρια του γραφείου του, έχει πλέον το δικό της αρχείο και τις μνήμες ως αυτόπτης μάρτυρας της Ιστορίας. Και όλα αυτά τα καταθέτει σε 500 σελίδες γεμάτες ντοκουμέντα όπως τα έζησε στο νέο βιβλίο της, το οποίο έγραφε πέντε χρόνια.

Σκοπός της με αυτό το βιβλίο είναι ν' αποκαλύψει κάθε πλάνη, ιστορική ανακρίβεια και ευθύνη προσώπου για επιλογές που βάρυναν τη χώρα σαν καταδίκη. Το βιβλίο βρίσκεται στο στάδιο της λογοτεχνικής επιμέλειας και της κεφαλοποίησής του μιας και χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει ευανάγνωστο για το ευρύ κοινό.

«Εχω γράψει στο νέο μου βιβλίο όσα συνέβησαν τότε, τις μέρες που έζησα στον προθάλαμο του πολιτικού του γραφείου και όλα τα γεγονότα λίγο πριν από το τέλος του και αμέσως μετά - για πολλούς από αυτούς τους κυρίους που συνεχίζουν να ευαγγελίζονται τη σωτηρία της χώρας πρώτα απ” όλα και του προοδευτικού χώρου σε δεύτερη πια μοίρα» φέρεται ότι είπε σε φίλους της.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ