''Ετινγκερ: Η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια από Τετάρτη - Σαπέν: Πίσω στις διαπραγματεύσεις αλλιώς Grexit‏''

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί ακόμη μια πιθανότητα, αν και η θέση της χώρας είναι στο ευρώ, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

«Οι συζητήσεις μπορούν να ξεκινήσουν, εκ νέου, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

Έσπευσε, όμως, να τονίσει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο εναλλακτικές: είτε κάθεται ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, είτε θα αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός Grexit.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «πληγώθηκε προσωπικά» από το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά πάγωσε τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι μπορούν να επανεκκινήσουν ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να υπάρξει νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στις ευρωαγορές μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου. 

Η Ελλάδα έχει ακόμη την ευκαιρία να αποδεχτεί την προσφορά για να παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, υπογραμμίζει από την πλευρά του ο γερμανός κοινοτικός Επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ σε δηλώσεις του στην Handelsblatt.

«Η προσφορά για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ισχύει ακόμη, αλλά εάν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι εάν η χώρα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, θα μπορούσε να αναμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό εντός μιας δεκαετίας που «θα ήταν σαφώς πιθανή μια επιστροφή στην ευρωζώνη». 

Επιπλέον, έθεσε και θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας, από πλευράς της ΕΕ, προς την Ελλάδα για να αποτραπεί πιθανή ανθρωπιστική κρίση. Σημείωσε πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να χρειαστεί να προωθηθεί από την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ