Με μπαμπά στρατιωτικό και Λαφαζάνη υπουργό! - Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε διαχειρίσιμο.

Την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πριν δύο χρόνια, υποστήριζε με σθένος το ΔΝΤ αλλά αντί εμείς να είχαμε συνταχθεί μαζί του, συνταχθήκαμε με την κυρία Μέρκελ και υποστηρίξαμε ότι είναι βιώσιμο, με αποτέλεσμα ναι μεν να καταστεί βιώσιμη η πολιτική καριέρα της κυρίας Μέρκελ αλλά να γίνει ο δικός μας βίος, αβίωτος.
 Σήμερα, και πάλι το ΔΝΤ προτείνει, όχι αύξηση φόρου στις επιχειρήσεις, αλλά μείωσητων κρατικών δαπανών και συντάξεων, γιατίη επιβολή νέων φόρων στις επιχειρήσειςαποτρέπει νέες επενδύσεις, οδηγεί σε ασφυξία τις υπάρχουσες, αυξάνει τους ανέργους και μειώνει τα φορολογικά έσοδα τους κράτους. Δυστυχώς,ο λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Έτσι, ασχολούμεθα με γελοιότητες του τύπου ‘αν έναπακέτο μακαρόνια πρέπει να επιβαρυνθεί με 6-7 λεπτά’ και κινδυνεύουμε να μείνουμεχωρίς καθόλου μισθούς και συντάξεις για να μην τα μειώσουμε κατά 7 ή 8%!(Να το θυμηθείτε. Σύντομα αυτό θα γίνει)! 

Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος στο toxrima.gr
Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του κράτους μας, ας δούμε μερικά παραδείγματα:
Οι κόρες των αποθανόντων στρατιωτικών δικαιούνται σύνταξη, χωρίςκανένα ένσημο, έως ότου παντρευτούν! Την περασμένη όμως εβδομάδα το ελεγκτικόσυνέδριο απεφάνθη ότι όχι μόνο οι μοσχοκόρες αλλά και οι μοσχογιοί τωνστρατιωτικών δικαιούνται σύνταξη έως ότου παντρευτούν. Δηλαδή έως ότουπεθάνουν… κορόιδα είναι να παντρευτούν; Και επειδή το δικό μας ασφαλιστικόσύστημα δεν έχει χρήματα,απαιτούμε να τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοιφορολογούμενοι! Τώρα, αν κάποιος έτυχε να χρωστάει έως και 50.000 ευρώ στο συνταξιοδοτικό τουταμείο,κανένα πρόβλημα: Κάνει μία αίτηση τους επόμενους δύο μήνες,παίρνειτησύνταξή του και τα χρωστούμενα – αν θέλει – τα πληρώνει σε 60 δόσεις!Εξ άλλου,πάντα υπάρχουν έντιμα κορόιδα που θα τα πληρώσουν.
 Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου που απασχολούν 100 εργαζόμενους έχουν οφειλέςύψους €1.300.000.000. Ο κύριος Λαφαζάνης αν και δεν ευθύνεται για αυτές τις οφειλές, όπως έκανε και με το εργοστάσιοζάχαρης, σήκωσε ξανά τον διακόπτη της ΔΕΗ στην οποία οφείλουν τα ναυπηγεία 1.300.000 ευρώ, ώστε να συνεχίσουν να έχουν δουλειά οι 100 εργάτες και νασυνεχίσουν φυσικά να αυξάνονται τα δάνεια και τα χρέη των ναυπηγείων. Αλλά με €1.300.000.000 συσσωρευμένα χρέη, θα μπορούσαν να πληρώνονται όχι 100 αλλά 2.000 ασφαλισμένοιεργάτες επί 26 χρόνια, χωρίς να δουλεύουν!!! (Έχουμε να δούμε ακόμα…)
 Σημείωση
Η αξιωματική αντιπολίτευση, που την χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος,  έχει αντιληφθεί άραγε ότι εδώ και έξι μήνες έχασε τις εκλογές και ποτέ ξανά δεν πρόκειται να γίνει αξιόπιστη αν δεν «φρεσκαριστεί» και ανδεν παρουσιάσει ένα νέο,έντιμο και ρεαλιστικό αφήγημα; Ή μήπως είναι βυθισμένη  στη ραστώνη του «successstory»; Πάντως το όψιμο αφήγημα της εθνικής σωτηρίας είναι ξεπερασμένο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ