Very goodnews! Greecelovers στο ίντερνετ ! Γνωρίστε μερικούς!!

Είναι ξένοι, ζουν μόνιμα στην Ελλάδα ή την επισκέπτονται τακτικά, έχουν γνώση και άποψη, κατασταλαγμένη εμπειρία και μέσω της ιντερνετικής οδού στέλνουν απανταχού μήνυμα: Ελάτε Ελλάδα.


Είναι ξένοι, ζουν μόνιμα στην Ελλάδα ή την επισκέπτονται τακτικά, έχουν γνώση και άποψη, κατασταλαγμένη εμπειρία και μέσω της ιντερνετικής οδού στέλνουν απανταχού μήνυμα: Ελάτε Ελλάδα.

«Στέφανε, είσαι ο καλύτερος διαφημιστής της Ελλάδας!» αναφώνησε ενθουσιωδώς μια Αμερικανίδα τουρίστρια στον Γερμανό Stefan Asbeck, που είχε αναλάβει εθελοντικά την ξενάγησή της. O 58χρονος που ζει και κινείται από το 2004 μεταξύ Νεάπολης Λακωνίας και Ελαφονήσου διατηρεί τον ιστότοπο www.vatika.de, ο οποίος απευθύνεται κυρίως στους αναρίθμητους λάτρεις της Πελοποννήσου εκ Γερμανίας. Στη σελίδα του γράφει για την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου, τη συγκοινωνιακή σύνδεση και τα καταλύματα. Παράλληλα, έχει μόνιμα ανοικτή μια κάμερα με θέα τη θάλασσα και στο κάτω μέρος της οθόνης αναγράφει τη θερμοκρασία, «κάτι που κάνει πολλούς φίλους μου να ζηλεύουν» σχολιάζει ...ολίγον χαιρέκακα.

«Ενας από τους βασικούς μας στόχους είναι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα, και δη τη Σύμη» τονίζει στην «Κ» ο Βρετανός James Collins, που μαζί με τον φωτογράφο Neil Gosling έχουν δημιουργήσει από το 2005 το symidream.com. «Ανεβάζω οτιδήποτε παρουσιάζει το νησί μας με θετικό τρόπο» διευκρινίζει. Oι δύο Βρετανοί έφθασαν στο ακριτικό νησί το 2002 και «ρίζωσαν», «οι περισσότεροι θεωρούν τη Σύμη ησυχαστήριο, για εμάς είναι ο ιδανικός τόπος εργασίας ενός συγγραφέα και ενός φωτογράφου». Από την ιδιαίτερα δημοφιλή στήλη «Village View» προέκυψε το βιβλίο «Symi 85600» και από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που δέχεται καθημερινά ο James για τη ζωή στη χειμερινή Σύμη γεννήθηκε το «Carry on up the Kali Strata». Η σελίδα είναι στα αγγλικά και δέχεται καθημερινά 900 -1.000 μοναδικές επισκέψεις. «Πολλοί επισκέπτες εκμυστηρεύονται πως έφθασαν εδώ χάρη στις διηγήσεις μου, ενώ άλλοι κρατούν ζωντανή τη Σύμη στη μνήμη τους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι παρακολουθώντας το blog». Οι ίδιοι δεν μπορούν να προδιαγράψουν το μέλλον, αλλά δέκα χρόνια μετά την άφιξή τους δηλώνουν ότι ζουν (ακόμα) το δικό τους Symi Dream! Καθώς οι καιροί είναι χαλεποί, έτερος Βρετανός που ζει μόνιμα στη Σύμη, ο γραφίστας Jordan Blakesley ξεκίνησε εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδας μέσω ενός φωτογραφικού διαγωνισμού «Greece over the World». «Πρόκειται για φωτογραφίες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όπου στο κέντρο υπάρχει μια ελληνική σημαία» λέει στην «Κ» ο Βρετανός φωτογράφος. «Οι ενδιαφερόμενοι θα τις στέλνουν στο greeka.com έως τα τέλη Οκτώβρη».

Την ώρα που πολλοί Ελληνες ξενιτεύονται, η 24χρονη Σουηδέζα Johanna Korkkinen μετακόμισε τον Μάιο στην Αθήνα. «Είναι ο μεγάλος μου έρωτας, ήρθα στη χώρα σας πρώτη φορά πέντε χρόνων» λέει στην «Κ». «Ανοιξε» blog στα σουηδικά ήδη προτού προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος. «Οι συμπατριώτες μου ξέρουν λεπτομερώς για την κρίση και ακούν αρκετή προπαγάνδα από τα ΜΜΕ ώστε να μην έρθουν εδώ για διακοπές» επισημαίνει· «εγώ όμως τους γράφω για οτιδήποτε άλλο εκτός από την κρίση». Τι της αρέσει στην Αθήνα; «Εχετε δρόμους με πορτοκαλιές και λουλούδια στα παρτέρια, που δεν βλέπεις ποτέ στη Σουηδία, και οι Ελληνες είναι πάντα τόσο φιλικοί - παρά τα προβλήματα». Το uhannas.blogspot.gr διαβάζουν καθημερινά 50 - 90 Σουηδοί.

Ο 60χρονος Αμερικανός Matt Barrett έχοντας ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην Κυψέλη, «παρουσιάζει» και διαφημίζει την Ελλάδα μέσω του greecetravel.com, που διαβάζουν καθημερινά 15.000 χρήστες. «Τη δεκαετία του ’90, όταν ο κόσμος άρχιζε να πρωτοακούει για το Ιντερνετ, αποφάσισα να καταγράψω όσα αγαπώ στην Ελλάδα και να δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τους ταξιδιώτες». Πώς εκτιμά τη σημερινή κατάσταση; «Τα προβλήματα θα λυθούν και θα εμφανιστούν άλλα» απαντά, «έτσι είναι η ζωή». Επηρεάζει η κρίση τις επισκέψεις ξένων στην Ελλάδα ; «Φανταστείτε, μερικοί δεν το έχουν πάρει καν μυρωδιά, άλλοι το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μην έρθουν, αλλά υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τόσο τη χώρα σας που ψηφίζουν σταθερά Ελλάδα, ανεξάρτητα από τα οικονομικά της», καταλήγει.

Πηγή: news.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ