Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Handelsblatt: Ο Καμμένος ξυπνά μνήμες από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του '67

 Μεγάλη... συζήτηση εντός & εκτός Ελλάδος έχει προκαλέσει η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου  ότι ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ο γερμανικός τύπος, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σχολίασε το θέμα. 

«Πριν από το δημοψήφισμα, ο φόβος του χάους ενισχύεται στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ξυπνά μνήμες από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967», επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και προσθέτει: «Η αντιπολίτευση της Ελλάδας είναι σοκαρισμένη με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού. Στη χώρα υπάρχει φόβος για το αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κάνει χρήση βίας για να καταστείλει τυχόν ταραχές που μπορεί να ξεσπάσουν στη χώρα . Εκτός από τον φόβο, ξεχειλίζει και η οργή του Ελλήνων που περιμένουν στην ουρά των ΑTM καθημερινά για να λάβουν το ποσό των 60 ευρώ με τους συνταξιούχους να έχουν περιοριστεί στα 120 ευρώ».  

Στο ίδιο κλίμα και το περιοδικό Spiegel  το οποίο γράφει ότι «O ελληνικός στρατός βρυχάται». «Αν και στην αρχή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , αρνήθηκε οποιαδήποτε μείωση στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας  την  τελευταία στιγμή απέστειλε πρόταση στους εταίρους αποδεχόμενος τις προτάσεις των δανειστών. Όμως για να μπορούν να εφαρμοστούν οι προτάσεις των πιστωτών , η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να  κάνει σημαντικές περικοπές στον αμυντικό προυπολογισμό.

Το βράδυ της Τετάρτης επικρατούσε αναταραχή στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένο  -το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση Τσίπρα-  να εκφράζει την δυσφορία του , σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου του, μετά την διαρροή των προτάσεων που υποσχόταν η Ελλάδα στους δανειστές εξοικονόμηση χρημάτων, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ,  το 2016. Όταν άρχισαν να διαρρέουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, προκάλεσαν την δυσφορία του υπουργείου Αμυνας με τον πρωθυπουργικό γραφείο να εκδίδει ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι δεν πρόκειται να γίνει μείωση των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας», προσθέτει. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ