Spiegel - Έκπληκτη η Μέρκελ: Πως μπόρεσε ο Τσίπρας να παίξει την χώρα στην ρουλέτα;

Τις έντονες συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας, μεταφέρει το περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έκρυψε πόσο έντονα ενοχλημένη είναι με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η καγκελάριος σύμφωνα με το περιοδικό ενοχλήθηκε με το ότι ο πρωθυπουργός δεν δίστασε «να παίξει ρουλέτα με ολόκληρη την χώρα», αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ.

Η Α. Μέρκελ γνωρίζει ότι ένα Grexit θα είναι ένα πικρό σημείο καμπής για την Ευρώπη αλλά και για την καγκελαρία, σημειώνει το Spiegel, αναφέροντας παράλληλα ότι η καγκελάριος εξήγησε στα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών ότι αλληλεγγύη και σταθερότητα πηγαίνουν μαζί.

Για τους Έλληνες οι πόρτες της Ευρώπης παραμένουν ανοιχτές, επανέλαβε η Μέρκελ, ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ και παραβιάζει τις αρχές συνεργασίας, αφού οι πολιτκές που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «σκληρές και ιδεολογικές».

Σύμφωνα με το Spiegel, η καγκελάριος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα εν γνώση του πάνω στον τοίχο και δηλώνει αποσβολωμένη που ο πρωθυπουργός μπόρεσε «να παίξει ολόκληρη χώρα στην ρουλέτα».

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τις τελευταίες μέρες Γερμανοί αξιωματούχοι, η γερμανική κυβέρνηση πριν κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα περιμένει να έχει διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη πλειοψηφία. Πιθανότατα η επίσημη θέση της Γερμανίας γίνει γνωστή αύριο το μεσημέρι.

Αύριο αναμένεται και δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ