Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου - Οι πιο Γρήγοροι ποδηλάτες της χώρας ήταν εκεί!

Στο Ναυπλιο πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φετινό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου σε δυο μέρη: Την Παρασκευή η ατομική χρονομέτρηση στις ευθείες γύρω από τη Λεωφόρο Αρχαιοτήτων ενώ την Κυριακή ο αγώνας αντοχής 185 χλμ.

 

Ήταν σίγουρα ένας αγώνας στρατηγικής και ομαδικής τακτικής και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο όπου ένα γκρουπ έκανε επίθεση λίγο πριν την ανηφόρα με τους Γ. Ταμουρίδη (Baku) και Π. Τζωρτζάκη (Villeneuve St. Germain) να πρωταγωνιστούν μαζί με τους Σ. Φαραντάκη (Albenassiene), Μ. Μαυρικάκη (ΑΕΚ) και Ν. Ιωανίδη (Πελοτόν). Πολύ κοντά, γύρω στα 300 μέτρα, τους ακολουθούσε το κυρίως γκρουπ. Η ζέστη ήταν αρκετή σε μια ημέρα χωρίς αέρα και καθώς ο αγώνας προχωρούσε καμιά σημαντική αλλαγή δεν κατάφερνε να δημιουργηθεί. Το πρώτο γκρουπ παρέμενε σφιχτό χωρίς να απειλείται από κάποια άλλη επίθεση.

Έτσι πήγε μέχρι το τέλος αφού η ένταση ανέβαινε και οι λιγότερο δυνατοί αθλητές άρχισαν να μένουν πίσω και να αποσύρονται από τον αγώνα. Στο τελικό σπριντ νικητής αναδείχθηκε ο Τζωτζάκης έναντι του Ταμουρίδη (που είχε νικήσει στην ατομική χρονομέτρηση της Παρασκευής) ενώ εντύπωση προκάλεσε ένας σελληνιασμένος Π. Γκαζώνης (Θησέας) ο οποίος χωρίς κανείς να τον έχει έτοιμο για κάτι τέτοιο εμπιστεύθηκε τα ίσως λίγο απροπόνητα αλλά φρέσκα πόδια του και με ένα εκπληκτικό ξέσπασμα κέρδισε το σπριντ του μεγάλου γκρουπ, θυμίζοντας λίγο ίσως από σκηνή τερματισμού Ιαπωνικού manga ποδηλατικού cartoon.

Ο χρόνος του νικητή ήταν 4 ώρες  21 λεπτά και 36 δεύτερα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ