Είναι αυτό το πιο όμορφο νεοκλασικό της Αθήνας; Έτσι θα ήταν κούκλα η πρωτεύουσα

Πίσω απ’ το σταθμό του Θησείου, στον πεζόδρομο της Ερμού, εκεί στο 136 που ενώνεται με την Ευβούλου, θα βρεις ένα διώροφο, επιβλητικό, λιθόχτιστο οικοδόμημα, με εσωτερική αυλή και κήπο, άλλης εποχής.

Πριν πεζοδρομηθεί η Ερμού αποκαταστάθηκε, ανακατασκευάστηκε και παραχωρήθηκε στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Σήμερα,εκεί στεγάζονται τα γραφεία και ο ξενώνας το. H πρόεδρος του Συλλόγου, Όλγα Σακαλή μας ανοίγει τις πόρτες του και μας δίνει μια γεύση απ’ το σημαντικό εγχείρημα που έχει επιτευχθεί στο όμορφο αυτό σημείο της πόλης.


Ο ΣΕΑ είναι από τους παλαιότερους συλλόγους με χαρακτήρα επιστημονικό και συνδικαλιστικό, έχοντας περίπου 900 μέλη σε όλη την Ελλάδα, τους αρχαιολόγους δηλαδή που δουλεύουν στο Υπουργείο Πολιτισμού. «Εμείς, ένα τόσο ωραίο κτίριο δε θα μπορούσαμε παρά να το δώσουμε στους συναδέλφους και τους πολίτες» μας λέει η Όλγα Σακαλή. «Πάνω βρίσκονται οι ξενώνες που φιλοξενούνται συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, όταν έρχονται για επιστημονικές διαλέξεις και οι υπόλοιποι χώροι ανοίγουν στο κοινό.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ