Φθιώτιδα: Κατέστρεψαν όλα τα μελίσσια - Η ζημιά ξεπερνάει τα 400.000€

Περισσότερες από 1.000 μελισσοκυψέλες κατέστρεψαν άγνωστοι δράστες είτε σπρώχνοντας τις στο γκρεμό, είτε κλείνοντας τις εισόδους προκαλώντας ασφυξία στις μέλισσες.

Όπως αναφέρουν οι τοπικοι παραγωγοί, η ζημιά που υπέστησαν ξεπερνάει τα 400.000 ευρώ.

Η ζημιά έγινε στην Οίτη, στα σύνορα Φθιώτιδας - Φωκίδας, σε μια μεγάλη απόσταση μεταξύ Παύλιανης και Στρώμης, όπου είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους μικροί τοπικοί παραγωγοί, αλλά και μελισσοκόμοι από άλλες περιοχές, τόσο από την Φθιώτιδα, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.

Ένας μελισσοκόμος από το Βόλο βρήκε τα 300 μελίσσια του "φιμωμένα" και όλες τις μέλισσες νεκρές. Άλλοι έψαχναν τους γύρω γκρεμούς να δουν τι απέμεινε από την περιουσία τους. 

Οι παραγωγοί της περιοχής όσο και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρα που τους οδήγησαν σ' αυτή την ενέργεια.

Παρακαλείται θερμά όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή τις ήμερες Τετάρτη (1/7) και Πεμπτη (2/7) να επικοινωνήσει με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Φθιώτιδας στο τηλέφωνο 6978852007.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ