Μερκελ: «Μετά από το σαφές "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν υπάρχουν ακόμη οι βάσεις για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις».

Υπογράμμισε ότι πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, σημειώνοντας ότι περιμένει να ακούσει προσεχτικά όσα έχει να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Μετά το πέρας του δεύτερου ελληνικού προγράμματος και μετά από το σαφές "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν υπάρχουν ακόμη οι βάσεις για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις».

Τα παραπάνω ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγη ώρα πριν από τη νέα, κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενη στο κτίριο της Κομισιόν, η κυρία Μέρκελ είπε πως δεν υπάρχει ακόμη η βάση για να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, σημειώνοντας ότι περιμένει να ακούσει προσεχτικά όσα έχει να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπάρξει δυνατότητα να βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έχουν απομείνει μόνο λίγες ημέρες προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό ζήτημα.

«Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα πάνε μαζί. Θα εξετάσουμε τώρα στο Συμβούλιο πώς θα προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται πια για βδομάδες, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα ακούσουμε τώρα τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ