Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς ότι θα ήταν γεωπολιτικό λάθος η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα.

 

"Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Αυτό που θα δούμε τις επόμενες μέρες είναι ότι τα μέρη θα έρθουν μαζί για να χτίσουν αρκετή εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα θα λάβει τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, έτσι ώστε η Ευρώπη θα αναδιαρθρώσει το χρέος κατά τρόπο που να είναι πιο βιώσιμο," σημείωσε.

Με έμμεσο τρόπο, ο κ. Λιού πρότεινε στην Ελλάδα να κάνει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και στους Ευρωπαίους να «δώσουν» την αναδιάρθρωση, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να πουλήσουν το πακέτο συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό και οι Ευρωπαίοι στους λαούς τους.

"Είναι λάθος για την ευρωπαϊκή οικονομία, για την παγκόσμια οικονομία, να αναλάβουν (οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι) τους κινδύνους που συνεπάγεται μια ανεξέλεγκτη κρίση στην Ελλάδα».

Ο Αμερικανός υπουργός θύμισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με μια ελληνική κρίση χρέους και αποκάλυψε ότι ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι περισσότεροι είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Τόνισε ότι η κρίση απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη και αυτό θα αυξήσει τις δυσκολίες για τον ελληνικό λαό. «Θα είναι πορεία προς το άγνωστο η έξοδος από την Ευρωζώνη. Και αυτό το άγνωστο αποτελεί ρίσκο για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Θα είναι γεωπολιτικό λάθος», είπε ο Αμερικανός υπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ