Αvanti Dario απόψε στο Ηρώδειο με το γνωστό αμίμητο δίδυμο Κραουνάκη - Νικολακοπούλου

«Η εξουσία φοβάται όποιον ανεβάζει στη σκηνή το σκοτεινό της πρόσωπο και καλά κάνει», Σταμάτης Κραουνάκης  και Λίνα Νικολακοπούλου.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της παράστασης που ανεβαίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Ηρώδειο, «η ανατρεπτική γιορτή που θα στήσουμε κάτω από την Aκρόπολη προς τιμήν του Ντάριο Φο και της πολύχρωμης ζωής και δράσης του, είναι μια υπέροχη ευκαιρία να θυμηθούμε, να συναντηθούμε και να απογειωθούμε με το χιούμορ, τη σάτιρα και το εφηβικό κέφι ενός ελεύθερου μυαλού.

 Ο Ντάριο Φο και πριν και μετά το Νόμπελ είχε και έχει μια ολόφρεσκη ματιά και επιθυμία να οργανώνει, με όπλο του τη σάτιρα, την ειρωνεία και τη χρήση του παράδοξου στη θεατρική του γλώσσα, την υγιή αντίδραση του κοινού αισθήματος απέναντι σε ό,τι το καταπιέζει.

Εάν θυμηθούμε τους τίτλους από τα έργα του θα δούμε πόσες φορές μας έχει καθρεφτίσει… "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", "Κλέψε λιγότερο", "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", "Η μεγάλη Παντομίμα" κ.λ.π.

Ο υπέροχος αυτός Ιταλός παραμυθάς και θεατράνθρωπος πιστεύει πως ό,τι μας έχει γίνει κατά καιρούς  βραχνάς και φόβητρο στη ζωή από την εξουσία, είναι γιατί δεν γελάσαμε όσο πρέπει με τα χάλια της».

Παίρνουν μέρος 
Μάγια Λυμπεροπούλου
Δάνης Κατρανίδης
Ελένη Ουζουνίδου
Φωτεινή Μπαξεβάνη
Αλεξάνδρα Καρακατσάνη
Χάρης Φλέουρας
Παναγιώτης Παναγόπουλος
Δημήτρης Μάριζας
               και ο
Άγγελος Παπαδημητρίου

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
9 Ιουλίου 2015
Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ