Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις - Θα μείνουμε στην Ευρώπη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έγιναν λάθη και έκανε και εκείνος, αλλά ξεκαθάρισε πως πλέον εμπρός τους υπάρχει ένα ναρκοπέδιο που δεν μπορεί να αγνοήσει. 

Εμφανώς καταβεβλημένος ο Αλέξης Τσίπρας και με τη φωνή του ίσα να βγαίνει, δήλωσε πως "από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως υπάρχουν κύκλοι που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παρά τις κλειστές τράπεζες ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία και ιστορική απόφαση. Δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας. δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και ούτε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ σημείωσε πως εξέλαβε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στις προσπάθειές της. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα που πρότειναν είναι δύσκολο, αλλά επεσήμανε πως για πρώτη φορά υπάρχει στο τραπέζι σοβαρή συζήτηση για την αναδιάρθρωση  του χρέους. 

Ναι κάναμε λάθη. Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ. Φρονώ όμως ότι δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας που να είναι στο χείλος του γκρεμού και να διαπραγματεύεται με επιμονή. Αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο στόχος της παρέμβασής μου δεν είναι να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα, αλλά να εκθέσω με σαφήνεια τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για την Ελλάδα και για να αλλάξει η Ευρώπη. Αυτός ο σκοπός θα φέρει καρπούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ