Ανασχηματισμός ή Συμφωνία – Το δίλλημα που βάζουν οι εταίροι

Η χαμένη εμπιστοσύνη των εταιρών εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων 5 μηνών, προσπαθεί να κερδίσει ξανά η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και έτσι η συμφωνία φέρνει ανασχηματισμό και μάλιστα όχι απλό με αλλαγή μόνο προσώπων, αλλά εκ βάθρων. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους πιο στενούς του συνεργάτες ανέφερε καθαρά την περίπτωση του ανασχηματισμού που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη, εφόσον βεβαίως συμφωνία από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή ύστερα από τη στάση στελεχών της κυβέρνησης στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς και μετά το θέμα της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που έθεσαν υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στο Eurogroup ή κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι πιο ολιγάριθμο από το σημερινό και θα δομηθεί με κριτήριο τον αποτελεσματικό έλεγχο του κυβερνητικού έργου και κυρίως την ενίσχυση των τομέων εκείνων που θα αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησης της συμφωνίας.

Τα ονόματα που ακούγονται πως θα βρεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος, ενδεχομένως και εκτός Βουλής είναι των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ησυχου, Νίκου Χουντή (ενδέχεται να μετακινηθεί στη θέση του Μανώλη Γλέζου στην ευρωβουλή) και Νίκου Αποστόλου.

Μάλιστα, από στελέχη της κυβέρνησης εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο στόχαστρο ισχυρής εσωκομματικής αντιπολίτευσης από τους αποχωρούντες υπουργούς και βουλευτές και εκφράζονται ανησυχίες για την επίδραση που θα έχουν στο κόμμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ