Good News: Όλη η Γλυφάδα, ένα σινεμά - Σήμερον Φτωχαδάκια & Λεφτάδες & Αλαλούμ

Ο θεσμός που εγκαινίασε φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Γλυφάδας γίνεται γρήγορα δημοφιλής. 

Η μεγάλη και διαρκής, ώς τις αρχές Αυγούστου, κινηματογραφική γιορτή με τον ευρηματικό τίτλο «Σινεμά ο Παράδεισος» προσφέρει με ελεύθερη είσοδο στο κοινό προβολές δημοφιλών ταινιών σε διάφορους χώρους του Δήμου Γλυφάδας: στις μεγάλες πλατείες, αλλά και στη μαρίνα, δίπλα στο κύμα. Ο δήμος πρόσφατα καθάρισε σε μεγάλη έκταση όλη την παραλία Γλυφάδας στην οποία συχνάζουν καθημερινά πολλοί λουόμενοι.

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και προσφέρουμε μια διέξοδο διασκέδασης και διαφυγής στους πολίτες, που ειδικά αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι την έχουν ανάγκη», λέει ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο νέος, δυναμικός δήμαρχος Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών σε υπαίθριους χώρους της Γλυφάδας ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου και θα επεκταθεί ώς τις αρχές Αυγούστου παρουσιάζοντας γνωστές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά. Οι χώροι που φιλοξενούν τις κινηματογραφικές προβολές είναι οι Πλατεία Ευρυάλης, η 4η Μαρίνα Γλυφάδας, το 6ο Δημοτικό, η Πλατεία Καραϊσκάκη, η Πλατεία Μακεδονίας, ο Αγιος Νικόλαος, η Αγία Τριάδα, η Πλατεία Κονίτσης, το 5ο και 16ο Δημοτικό, ο Αγιος Παύλος και ο Αγιος Τρύφωνας. Εξαρχής το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά χώρων και να συμπεριλαμβάνει όλες τις περιοχές της Γλυφάδας με ταινίες ποιότητας για όλα τα γούστα.

Είναι σημαντικό ότι η ψυχαγωγία του θερινού κινηματογράφου, η πιο δημοφιλής, προσιτή και πατροπαράδοτη, χρειάζεται ενίσχυση. Πολλά από τα αγαπημένα θερινά σινεμά της Γλυφάδας που μάζευαν πολύ κόσμο τις περασμένες δεκαετίες έχουν κλείσει (Αριάν, Μαϊάμι, Ρίο, Αννα Ντορ, Κονγκό). Το ίδιο και τα δύο σινεμά της Βούλας (Πλανήτης, Βιολέττα).

Η πρόσφατη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας έρχεται με ένα απλό και έξυπνο τρόπο να προσφέρει στους δημότες, εντελώς δωρεάν, αυτήν την ευχάριστη ψυχαγωγία συνδεδεμένη με την απλότητα και ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού.

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών με ώρα έναρξης 9 μ.μ. & μια.... σατανική σύμπτωση:

Σήμερα στην Αγία Τριάδα η ελληνική ταινία «Αλαλούμ» (σκην. Γ. Σμαραγδής) και ακολουθούν 14/7 «Ριζότο» (Πλ. Κονίτσης), 17/5 «Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα» (5ο και 16ο Δημοτικό), 19/7 «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» (Αγ. Παύλος), 20/7 «Συμμορία εραστών» (Αγ. Τρύφωνας), 23/7 «Σινεμά ο παράδεισος» (4η Μαρίνα), 26/7 «Φτωχαδάκια και λεφτάδες» (Πλ. Καραϊσκάκη), 27/7 «Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά» (Αγ. Τρύφωνας), 30/7 «Το απέραντο γαλάζιο» (4η Μαρίνα), 3/8 «The Meaning of Life - Monty Python’s» (4η Μαρίνα).

​ Η προβολή της παιδικής ταινίας «Το νησί των πειρατών», που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο οικολογικό πάρκο Ευρυάλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ