Vintage Story: Όταν το 1966 η ωραιότατη Τζούλι Κρίστι & ο γυναικάς Γουόρεν Μπίτι ερωτεύτηκαν - Σήμερα τι κάνουν;

Τι απέγινε το θρυλικό ζευγάρι των 60'ς Τζούλι Κρίστι & Γουόρεν Μπίτυ;  Εκείνη έγινε διάσημη χάρη στις ερμηνείες της σε φιλμ όπως «Μπίλι ο ψεύτης», «Ντάρλινγκ», «Δόκτωρ Ζιβάγκο» - μια ηθοποιός με γοητεία. Από τότε όμως που εγκατέλειψε το Χόλιγουντ, στα τέλη της δεκαετίας του '70, εφάρμοσε ένα είδος «αποδιασημοποίησης», μένοντας στο αγρόκτημά της στην Ουαλλία και κάνοντας αραιές εμφανίσεις στις κινηματογραφικές οθόνες.
 
 

Ο Γουόρεν Μπίτι, ο άλλοτε γυναικάς του Hollyod έκλεισε σήμερα 30 Μαρτίου τα 84 του χρόνια. Στην ζωή του είχε πολλά ειδύλλια ωστόσο εκείνο με την Τζούλι Κρίστι μοιάζει να ξεχωρίζει.

Ο Γουόρεν Μπίτι, ο οποίος γνώρισε τη Τζούλι Κρίστι το 1965 και είχε μαζί της ένα ταραχώδες και πολυσυζητημένο ειδύλλιο, την περιέγραψε ως «το ωραιότερο και ταυτόχρονα το πιο αγχώδες πλάσμα που έχω γνωρίσει». Λίγες σταρ υπήρξαν τόσο απρόθυμες να αφεθούν στα φώτα της δημοσιότητας όσο εκείνη.

Στην ταινία του Ωλτμαν Η έντιμος κυρία και ο χαρτοπαίχτης (McCabe and Mrs Miller) Γουόρεν Μπίτι και η Τζούλι Κρίστι γίνονται οι καταραμένοι ρομαντικοί ήρωες ενός απόλυτα αντισυμβατικού γουέστερν, το οποίο ντύνουν μουσικά οι στοιχειωμένες μπαλλάντες του Λεονάρντ Κοέν. (1971).

Το 1967, το περιοδικό ΤΙΜΕ έγραψε πως «ό,τι φοράει η Τζούλι Κρίστι έχει μεγαλύτερη επιρροή στη μόδα από όλα μαζί τα ρούχα των Δέκα Πιο Καλοντυμένων Γυναικών του Κόσμου». Το πρόσωπό της χαρακτηρίστηκε «πρόσωπο της δεκαετίας», εκείνη όμως δεν αισθανόταν καθόλου άνετα.

«Ποτέ δεν ένιωσα «cool» ή ότι είμαι σωστά ντυμένη. Εκανα διάφορα πράγματα, δοκίμασα διάφορα, ποτέ όμως δεν μπόρεσα να ξεφύγω από αυτήν την ανησυχία».

Τι κάνει σήμερα η Τζούλι Κρίστι;

Πλέον στα 80 της χρόνια η ηθοποιός έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο από την ζωή της συμμετέχοντας σε καμπάνιες για κοινωνικά ζητήμα ενώ συνεργάστηκε και με Ιατρικό Ιδρυμα για τα Θύματα Βασανιστηρίων. Η πολιτική της δραστηριότητα τη φέρνει συχνά στο Λονδίνο, όπου έχει ένα σπίτι που κι αυτό το μοιράζεται με φίλους. «Πάντα έμενα μαζί με φίλους, που πάνε, έρχονται, αποκτούν παιδιά και ούτω καθεξής. Τώρα έχω μια οικογένεια με τρία παιδιά στο σπίτι της Ουαλλίας».

Αυτές οι «υποκατάστατες» οικογένειες ίσως έχουν καλύψει την όποια επιθυμία είχε για μια δική της οικογένεια. Ισως λόγω υπερβολικά ανεξάρτητου χαρακτήρα, δεν θέλησε ποτέ να αποτελέσει μέρος μιας συμβατικής οικογένειας. Σταθερό σημείο στη ζωή της, αφότου γύρισε από τις ΗΠΑ, είναι ο δημοσιογράφος του «Γκάρντιαν» Ντάνκαν Κάμπελ. Δεν συγκατοικούν σαν κανονικό ζευγάρι αλλά, όπως λέει, «είναι μια θαυμάσια σχέση, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά με τα χρόνια. 

 

Η φθορά του χρόνου σε πρόσωπα παλιών φίλων, αλλά και στο δικό της; Χαμογελάει. «Οταν είσαι νέος δεν μπορείς να πιστέψεις ότι θα γεράσεις, αργότερα όμως αναγκάζεσαι να το αποδεχτείς. Οταν βλέπω κάποιον σαν τον Γουόρεν, με τα τέσσερα παιδιά του, υπάρχει αυτή η υπέροχη αναγνώριση για τη ζωή που ζήσαμε. Και μια αίσθηση θνητότητας, η οποία είναι πολύτιμη: ξαφνικά καταλαβαίνεις τι αξίζει πραγματικά στη ζωή. Οπως είπε η φίλη μου, η Σάρα Πόλεϊ, «η μνήμη είναι ο τρόπος που δίνουμε νόημα στην αγάπη».

Από το 2008 είναι παντρεμένη με τον Βρετανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Duncan Campbell, ωστόσο δεν έχουν αποκτήσει παιδιά

Όσο για τον Γουόρεν Μπίτι...

 
Ο 84χρονος πλέον ηθοποιός για τον οποίο έχει γραφτεί ότι ξάπλωσε με 12.000 γυναίκες, έκανε την τελευταία του εμφάνιση σε ταινία το 2016 με το.
 
Από το 1992 είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό Ανετ Μπένινγκ, με την οποία έχει αποκτήσει 4 παιδιά. Τον Stephen (29), την Ella (20), τον Benjamin (26) και την Isabel (24).

Σε μία βιογραφία που περιλαμβάνει πλήθος «γαργαλιστικών» λεπτομερειών  γιά τον σεξομανή κάποτε Γουόρεν Μπίτι, ξεχωρίζει η αποκάλυψη της Τζόαν Κόλινς ότι τον παράτησε επειδή δεν άντεχε την αχαλίνωτη όρεξή του για σεξ: «Δεν νομίζω ότι θα αντέξω για πολύ ακόμη.

 Δεν σταματάει ποτέ- πρέπει να είναι όλες αυτές οι βιταμίνες που παίρνει. Σε μερικά χρόνια θα με έχει "λιώσει "» φέρεται να είπε η γνωστή «κακιά» του σίριαλ «Δυναστεία». 

 
 
*Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε με τα 84 γενέθλια του ηθοποιού
 
Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ