Με απόλυτη μυστικότητα η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή λόγω αυξημένου κινδύνου (87%) για καρκίνο - Η δραματική αποκάλυψη στους New York Times!

Mε ένα απολύτως ψύχραιμο και χωρίς κορόνες και συναισθηματικές εξάρσεις άρθρο στους Νew York Times, η Ατζελίνα Τζολί αποκαλύπτει πως μόλις ολοκλήρωσε μια τρίμηνη ιατρική διαδικασία που κορυφώθηκε με διπλή μαστεκτομή. 

Και ναι, κατόρθωσε να το κρατήσει κρυφό από ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθεί κάθε της κίνηση.

Η διάσημη σταρ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, πρέσβειρα περιγράφει τι ακριβώς συνέβη και στέλνει και μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αποφασιστικότητας σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο. Εξηγεί πως η μητέρα της πάλεψε με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 56 ετών και ότι οι γιατροί είπαν στην Τζολί πως και η ίδια έχει πιθανότητες 87% να πάθει καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητα να πάθει καρκίνο των ωοθηκών. Ετσι πήρε τη γενναία απόφαση να μειώσει αυτό το ρίσκο κάνοντας προληπτική διπλή μαστεκτομή. Εξηγεί μάλιστα ότι ξεκίνησε με το στήθος λόγω του αυξημένου κινδύνου.


Το σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο της Τζολί στους Νew York Times, από την Loren Capelli

Ολοκλήρωσε όλη τη διαδικασία στις 27 Απριλίου, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Γράφει χαρακτηριστικά στο συγκλονιστικό της κείμενο: «Αποφάσισα να γράψω τώρα για αυτό γιατί ελπίζω ότι οι υπόλοιπες γυναίκες θα μάθουν κάτι από την εμπειρία μου. Ο καρκίνος είναι μια λέξη που προκαλεί φόβο στις καρδιές των ανθρώπων και δημιουργεί μια βαθιά αίσθηση ανημποριάς. Αλλά σήμερα, είναι πιθανό να ανακαλύψεις μέσω εξέτασης αίματος αν έχεις υψηλή επικινδυνότητα να παρουσιάσεις καρκίνο μαστού ή ωοθηκών και να αναλάβεις έγκαιρα δράση».

Οπως εξηγεί, η μητέρα της πρόλαβε έστω να κρατήσει στα χέρια της τα εγγόνια της, μια χαρά που δεν ήθελε να στερήσει η ίδια η Τζολί στον εαυτό της. Συνεχίζει γράφοντας: «Η δική μου διαδικασία ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου με μια διαδικασία που λέγεται «nipple delay» και η οποία είναι επώδυνη αλλά ενισχύει τις πιθανότητες να σώσεις τη θηλή (η διαδικασία αποκλείει τη μετάδοση καρκινικών κυττάρων πίσω από τη θηλή και στέλνει περισσότερο αίμα στην περιοχή). Δύο εβδομάδες μετά έκανα τη μεγάλη επέμβαση στην οποία αφαιρέθηκε ο ιστός του στήθους και μπήκαν προσωρινά ενθέματα στη θέση τους. Αυτή η επέμβαση κράτησε οκτώ ώρες - όταν ξύπνησα ένιωθα σα να παίζω σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά μερικές μέρες μετά την επέμβαση επανήλθα κανονικά στη ζωή μου. Εννιά εβδομάδες αργότερα, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του στήθους μου με μια νέα εγχείρηση τοποθέτησης εμφυτευμάτων».

Η ίδια περιγράφει το αποτέλεσμα ως όμορφο, τονίζοντας ότι έχουν εξελιχθεί εξαιρετικά οι αντίστοιχες διαδικασίες τα τελευταία χρόνια.«Ηθελα να τα γράψω αυτά για να πω στις γυναίκες ότι η απόφαση να κάνεις μαστεκτομή δεν είναι εύκολη. Αλλά είμαι ευτυχής που την έκανα. Οι πιθανότητες να νοσήσω από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν από το 87% στο 5%. Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν πρέπει να ανησυχούν πως θα με χάσουν εξαιτίας του καρκίνου του μαστού»I

Σε προσωπικό επίπεδο γράφει πως δεν νιώθει λιγότερο γυναίκα από πριν. Και βεβαίως αναφέρεται και στον Μπραντ Πιτ: «Είμαι τυχερή που έχω έναν σύντροφο, τον Μπραντ Πιτ, που με αγαπάει και με στηρίζει. Θέλω να πω σε όποιον έχει μια γυναίκα ή σύντροφο που περνάει αυτή τη διαδικασία ότι αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας. Ο Μπραντ ήταν δίπλα μου σε κάθε λεπτό των επεμβάσεων, κατόρθωσε να δημιουργήσει στιγμές που γελάσαμε μαζί. Ηξερε ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό για την οικογένειά μας».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ