ΚΕΕΛΠΝΟ: «Παντελώς ανυπόστατες οι καταγγελίες Καμμένου για δημοσιογράφους»

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, περί δημοσιογράφων που χρηματίστηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε ο πρόεδρος του Κέντρου, Θανάσης Γιανόπουλος, ενώ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στο οποίο κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, εξέφρασε επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του.

Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «το ΚΕΛΠΝΟ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο)», τονίζει ότι «αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας» και τονίζει ότι «κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη». Καταλήγει δε αναφέροντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλος, με αφορμή την λίστα που κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π.Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ' όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ.

Μετά τιμής
Για την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Καθ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος»

Επιφυλάξεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Στην παρούσα φάση, με βάση τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα δημοσιογράφων με τυχόν χρηματισμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζει η ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση τελεί υπό διερεύνηση. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι κατά την κατάθεσή του ο υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη. «Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι: Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία» καταλήγει το Πειθαρχικό της Ένωσης.

Η Ανακοίνωση

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει ότι η υπόθεση για την οποία προσήλθε σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμύνας κ. Πάνος Καμμένος και αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.

Κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.

Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι:

Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό.
Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ