Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο σπέρμα στον κόσμο , 50 εκατομ. ετών στην Ανταρκτική

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σπέρμα 50 εκατομμυρίων ετών: είναι το παλαιότερο σπέρμα που γνωρίζουμε, το  οποίο έχει βρεθεί μέχρι σήμερα

Το δείγμα προέρχεται από ένα είδος εξαφανισμένου σκουληκιού της Ανταρκτικής , και βρέθηκε σε ένα απολιθωμένο  κουκούλι το οποίο προοριζόταν για σεξ. 

''Λόγω του ότι τα κύτταρα του σπέρματος είναι τόσο βραχύβια και ‘’εύθραυστα’’ , είναι σπάνιο να βρεθούν  απολιθώματα'' ,

λέει ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Benjamin Bomfleur , παλαιοντολόγος στο Σουηδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ( SMNH ) στη Στοκχόλμη .

Συγκρίνοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του σπέρματος των ορυκτών με εκείνα των ζωντανών σκουληκιών , η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ανήκαν σε αννελίδες , η ομάδα ζώων που περιλαμβάνει τους γεωσκώληκες και τις βδέλλες .

Πιο συγκεκριμμένα , το απολίθωμα του σπέρματος έφερε μια στενή ομοιότητα με το σπέρμα τoυ σύγχρονου σκουληκιού καραβίδα , μικροσκοπικές βδέλλες - όπως πλάσματα που ζουν στα κελύφη των καραβίδων και τρέφονται με νεκρή οργανική ύλη.

Πηγή: National Geographic

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ