Μνημόνιο - Καρβούνης: Να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη νέα συμφωνία

Να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει τη νέα συμφωνία, υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στη γιορτή της πρεσβείας του Λουξεμβούργου, το οποίο έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο κ. Καρβούνης ότι «η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και πρέπει να αποφεύγεται η επιθετική ρητορική και να επικρατήσει αίσθημα ευθύνης».
Αναφερόμενος στη συμβολή του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι «υπήρξε πάντα υποστηρικτής της ελληνικής υπόθεσης».


Όσον αφορά το πρόγραμμα – γέφυρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι «παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων κρατών μελών της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι μπορεί να γίνει προσφυγή σ αυτόν τον μηχανισμό, δεδομένων των άμεσων αναγκών της Ελλάδας».
Σημείωσε παράλληλα, ότι η πρόταση της Επιτροπής υποβάλλεται στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (ECOFIN) το οποίο λαμβάνει απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ