Προκλητικός Σόιμπλε, μετά την υπερψήφιση: «Το προσωρινό Grexit ίσως είναι η καλύτερη λύση»

Παρά το γεγονός οι η υπερψήφιση των μέτρων ήταν ένα θετικό βήμα προς την Ελλάδα ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμμένει στην αρχική του πεποίθηση ότι το GREXIT θα ήταν η πιο σωστή λύση για την Ελλάδα

Η προσωρινή έξοδος από το ευρώ «θα ήταν ίσως ο καλύτερος δρόμος» για την Ελλάδα, επιμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με τα πρώτα μέτρα και μεταρρυθμίσεις από την ελληνική Βουλή.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε ότι το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη, και προσέθεσε με νόημα ότι κανένας δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους χωρίς κάποια διαγραφή.

Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πως η υπερψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή τα ξημερώματα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, και προσέθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί για την παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως θα καταθέσει την πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή «με απόλυτη πεποίθηση». Υπογράμμισε όμως πως δεν προτίθεται να λυγίσει ούτε έναν κανόνα του μηχανισμού διάσωσης ESM προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα.

Αποσαφήνισε δε πως η χώρα μας θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αν και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι δύσκολες, και συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα εποπτεύεται στενά.

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πάντως πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα λόγω εξελίξεων στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ