Βίντεο - Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Δεν θα κάνουμε το χατίρι των αντιπάλων μας να γίνουμε μικρή παρένθεση στο χρόνο»

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

«Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κανέναν από τους αντιπάλους μας μέσα και έξω από τη χώρα να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο. Σε ότι με αφορά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλος για το δίκιο του εργαζόμενου λαού» δήλωσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Δώσαμε για 5 μήνες έναν σκληρό αγώνα με λάθη και παραλείψεις, αισθάνομαι περήφανος γι αυτόν τον αγώνα, δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του λαού μας. Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και αφήσαμε παρακαταθήκη Δημοκρατίας και Αξιοπρέπειας σε όλο το δημοκρατικό κόσμο.»

«Από τη μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς. Δώσαμε μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και τις δυνάμεις που αγωνίζονται για να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες.»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δόθηκε μια «μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και τις δυνάμεις που αγωνίζονται για να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες. Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει καρπούς, η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη. Θέλω να πω ότι αυτή η πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση έχει και χαρακτηριστικά μάχης πολιτικής ανάμεσα στις πολιτικές οικογένειες».

«Ένα κομμάτι σοσιαλδημοκρατίας υποστήριξε την Ελλάδα, η λαϊκή δεξιά όμως Είναι μια μορφή αλληλεγγύης τα δανεικά, όμως η ύψιστη στιγμή αλληλεγγύης στην Ευρώπη ήταν η διαγραφή χρέους, του μορατόριουμ και της περιόδου χάριτος στην μεταπολεμική Γερμανία» σημείωσε και συνέχισε εκτιμώντας ότι είναι «Δύσκολη η συμφωνία, στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, σας διαβεβαιώνω ότι αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα δεχθούμε πράξεις του παρελθόντος».

«Το παλιό πολιτικό σύστημα επιδιώκει μια ρεβάνς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Δεν θα δεχθούμε το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων ούτε θα ξεπουλήσουμε τις τράπεζες σε μία νύχτα».

«Ο μεγάλος αντίπαλος, με όρους ταξικούς, βρίσκεται εντός των τειχών» δήλωσε εξηγώντας ότι «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με τις δυνάμεις των καρτέλ και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν από τα μνημόνια». «Η δέσμευσή μας είναι ότι η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ότι είναι δυνατόν με το ίδιο πάθος που πάλεψε έξι μήνες ως τώρα. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα που θα αποκαταστήσουν την σημερινή πληγωμένη περηφάνια».

«Είμαι ο τελευταίος που θα διευκολύνει το σχέδιο απομάκρυνσης τούτης εδώ της κυβέρνησης που έδωσε τη μάχη τόσους μήνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός κλείνοντας εξήγησε ότι  δεν υπήρχε άλλη επιλογή. "Η δεύτερη επιλογή ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Η τρίτη επιλογή ήταν το σχέδιο Σόιμπλε. Αν την θέλουμε μπορούμε ακόμα να τη ζητήσουμε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω με μεγάλη ειλικρίνεια πιστεύετε ότι είναι υπαρκτός ή πλαστός αυτός ο εκβιασμός;"

"Αν θεωρείτε πως ο εκβιασμός είναι υπαρκτός σας καλώ να μοιραστούμε το βάρος αυτής της ευθύνης.  Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει μία τάξη στη χώρα – Αυτή η κυβέρνηση θα προνοήσει να μετριάσουν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ