Σαμοθράκη: Η ιδιαίτερη ενέργεια & η μαγευτική δύση του ηλίου!

Oπως κάθε παραμυθένιο μέρος, και η Σαμοθράκη λέγεται ότι έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια. Ποια άλλη δικαιολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να συμφιλιωθεί με την τόση ομορφιά;

 

Εδώ και πολλά χρόνια η Σαμοθράκη αποτελεί σύμβολο όσων αρνούνται πεισματικά να σαλπάρουν για τα «ξερά» κυκλαδονήσια. Αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν τη φύση και δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και η αναρρίχηση. Οι διαφορετικές διακοπές που προσφέρει το καταπράσινο νησί του βόρειου Αιγαίου αποτελεί μάλλον επιλογή για λίγους.

Κατ’ αρχάς, απαιτείται λίγος κόπος παραπάνω μέχρι να έρθει η ξεκούραση -σε σώμα και πνεύμα- ως μεγάλη επιβράβευση. Το άραγμα στην παραλία με τις ώρες δεν είναι μια εικόνα που μπορεί να μείνει ως ανάμνηση από διακοπές στη Σαμοθράκη. Το must σημείο της Σαμοθράκης είναι οι καταρράκτες και οι βάθρες τους - και εκεί εντοπίζονται οι πραγματικά μοναδικές εικόνες και τα βιώματα που προσφέρει το νησί.

Τα γάργαρα νερά από το βουνό Σάος σχηματίζουν ρυάκια, ποταμάκια και καταρράκτες, που κυλούν, πολλές φορές ορμητικά, προς τη θάλασσα. Οι βάθρες είναι οι λιμνούλες που σχηματίζονται ανάμεσα στους καταρράκτες και τα βράχια. Η ανάβασή τους απαιτεί κόπο και τεχνική και όσο πιο ψηλά φτάνει μια παρέα σημαίνει πως τόσο περισσότερα χρόνια επισκέπτεται τη Σαμοθράκη. Στο Φαράγγι του Φονιά θα δείτε τον πιο ψηλό καταρράκτη, με ύψος 35 μέτρα.

Οι πιο εναλλακτικοί του νησιού μένουν στο κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης, όπως ονομάζεται. Το δημοτικό αυτό κάμπινγκ είναι μάλλον το μοναδικό στην Ελλάδα που προσφέρει στον κατασκηνωτή μονάχα τις βασικές διευκολύνσεις, χωρίς να βάζει περιορισμούς ως προς τον συγκεκριμένο τόπο ή τρόπο κατασκήνωσης. Κάτω από τα πυκνά δέντρα, λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί -από νεαρές παρέες μέχρι πολυμελείς οικογένειες- που επιλέγουν να ζήσουν πραγματικά μέσα στη φύση.

Η Σαμοθράκη, όμως, δεν είναι μόνο δάσος και καταρράκτες. Στον γραφικό παραδοσιακό οικισμό της Χώρας θα θαυμάσετε τη θέα, στα χωριά θα γευτείτε το ντόπιο κατσικάκι και στις παραλίες της θα βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ