Ο πρωθυπουργός στο κέντρο επιχειρήσεων για τις πυρκαγιές σε Υμηττό και Λακωνία – Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Φαρακλό στη Νεάπολη Λακωνίας, καθώς έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό.

Τρία χωριά έχουν εκκενωθεί καθώς και δύο κατασκηνώσεις, ενώ τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς Ιωάννη Σκουρλά, σπίτια και αποθήκες σε αγρούς έχουν καεί.

Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο 4 αεροσκάφη.

Στην περιοχή όμως πνέουν δυνατοί άνεμοι 4 έως 5 μποφόρ, που καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.

Ο κ. Τριχείλης δήλωσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Τα χωριά εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους με απόφαση ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Γιάννης Σουρλάς, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, είπε στο σταθμό μας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κάτοικους της περιοχής, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά κοντεύει να φτάσει κοντά στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης τόνισε στον σταθμό μας ο βουλευτής Λακωνίας και Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει μεγάλη δυσκολία με τον άνεμο που δυσκολεύει την εναέρια κατάσβεση» σημείωσε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ