Παπαδημούλης: «Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση θα καταρρεύσει η χώρα»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μιας κυβέρνησης που θα έχει μεγαλύτερη συνοχή και θα είναι πιο προσηλωμένη στις εντολές του πρωθυπουργού.

«Όλοι καταλαβαίνουν πως αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα πέφτει η χώρα» σχολίασε και σημείωσε ότι προέχει η ολοκλήρωση της «δύσκολης και οδυνηρής συμφωνίας»  για να αποφευχθεί οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

Τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση παρότι λαβώθηκε στην ψηφοφορία της Τετάρτης οφείλει να προχωρήσει «τις επόμενες λίγες ώρες ή μέρες»  στην ανασύνθεσή της ώστε να είναι πιο συνεκτική στις εντολές και την διεύθυνση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι αυτό που προέχει μετά είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης, να ξανανοίξουν οι τράπεζες και να αρχίσουν να υλοποιούνται οι αλλαγές στη χώρα, στη διοίκηση, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά γιατί μόνο έτσι μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

«Η κυβέρνηση που αναμένεται να προκύψει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με την ανακοίνωση που θα γίνει εκ μέρους του πρωθυπουργού έχει ως καθήκον να βάλει το νερό στ' αυλάκι, όχι απλώς να υπάρξει συμφωνία αλλά να αρχίσει να δουλεύει η οικονομία και να εξασφαλίσουμε και την απομείωση του χρέους για την οποία πια όλοι ομολογούν ότι είναι αναγκαία», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι θα προκύψουν και άλλες διαρροές επισήμανε ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του, αναγνωρίζοντας ότι «προχθές είναι φανερό ότι ο γυαλί ράγισε».
Σημείωσε ότι πρέπει να μπει πρώτα το «νερό στ' αυλάκι» και μετά να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του.

Για τον χρόνο των εκλογών είπε ότι «αποφασίζεται από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με το Σύνταγμα και εξαρτάται και από τη συμπεριφορά πολλών παραγόντων όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ