Τελικά Τρίτη ή Τέταρτη ανοίγουν οι τράπεζες – Τεχνικά εμπόδια

Τις έντονες αμφιβολίες τους εκφράζουν τραπεζικοί κύκλοι για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να ανοίξουν οι τράπεζες από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε χθες το βράδυ ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών Δημ. Μάρδας μέσω της ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται έντονες προσπάθειες και ήδη η ΤτΕ από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται όλα τα ζητήματα προκειμένου τα τραπεζικά καταστήματα να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές υπάρχει ένας ιδιαίτερα σημαντικός όγκος τεχνικών ζητημάτων που πρέπει να ρυθμιστούν προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία όλα τα καταστήματα με βάση όλα τα επιτρεπόμενα όρια και πράξεις.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και το πιθανότερο πλέον είναι αυτό να συμβεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, εφόσον θα έχουν αντιμετωπιστεί τα τεχνικά προβλήματα.

Τις ελπίδες για επαναλειτουργία των τραπεζών από Δευτέρα, μετά από τραπεζική αργία 20 ημερών, πυροδότησε η απόφαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, το οποίο προχώρησε την Πέμπτη σε αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA). Την απόφαση ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι τονίζοντας ότι το ποσό της αύξησης του ELA ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ και είναι για μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ