Live τώρα: Όλη η συζήτηση στην Bundestag - Γκίζι: ''Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα''

Σε ένα κλίμα διχασμού, οι Γερμανοί βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα.

Γκρέγκορ Γκίζι: ''Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα''

Το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής τους καριέρας  διαπράττουν η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντικαγκελάριος, σύμφωνα με δηλώσεις του Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke). 
Αν ήταν μέλος της Ελληνικής Βουλής θα ψήφιζε ναι αναφέρει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς τονίζοντας ‘’ Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ περισσότερο από την Ελλάδα’’. Συμπληρώνοντας είπε: πως η Αριστερά παραμένει αλληλέγγυα με την ελληνική κυβέρνηση. 

 

 

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα η κυρία Μέρκελ αναμένεται να δώσει μάχη ώστε να περιορίσει τον αριθμό των «ανταρτών», οι οποίοι όπως εκτιμά η εφημερίδα Bild, υπολογίζονται στους 50.

Δείτε όλη την συζήτηση εδώ

 

Μέρκελ: «Μόνο με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στους Έλληνες το τρίτο πακέτο στήριξης»

«Στις 20 Φεβρουάριου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε το πρόγραμμα βοήθειας όμως η Ελλάδα μονομερώς το διέκοψε δημιουργώντας πρόβλημα στην χρηματοδότησή της  Έτσι διακόπηκε η προσπάθεια.  Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια. Καταστράφηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη. Το θέμα είναι τώρα πως θα γεφυρωθεί αυτό» συνέχισε. 

«Είμαστε μια κοινότητα ευθύνης», δήλωσε η Μέρκελ και από την πτέρυγα του αριστερού κόμματος "Die Linke" άρχισαν να την χλευάζουν φωνάζοντας: "Ναι, ναι, ναι".

Όπως είπε: «Το αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα ήταν πολύ δύσκολο, κυρίως για τους Έλληνες. Τώρα όμως μαζί με τα σκληρά μέτρα για την Ελλάδα, υπάρχουν και τα 86 δις ευρώ από την Ευρώπη. Αυτή ήταν μία άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη».

Και συνέχισε: «Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν είναι έτοιμο για ένα Grexit. Ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν έτοιμες για μία έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ». 

 

Γκάμπριελ: «Οι Έλληνες είναι φίλοι μας πως θα αφήσουμε τα παιδιά τους να πεινούν»

Οι δηλώσεις του αντικαγκαλάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη γερμανική βουλή.

«Όταν επενδύουμε στην Ευρώπη, επιστρέφουμε ένα τμήμα από όσα έχουμε κερδίσει από την ενοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «η Ελλάδα παλεύει τώρα για αυτοσεβασμό και αξιοπιστία και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να έχουμε σεβασμό - σε αυτόν είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι».

Πρέπει να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, η Βουλή μας αποφάσισε δύο πακέτα βοήθειας, τα οποία δεν βοήθησαν και δεν βοηθά να στέλνουμε στην Αθήνα μόνο χρήματα, αλλά χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις: «Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να αποδεχθούν την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν το παλιό σύστημα για πάρα πολύ καιρό. Δεν επιτρέπεται να μην το δούμε αυτό», δήλωσε.

Σόιμπλε: «Να βοηθήσουμε την Ελλάδα –Ξεχάστε κούρεμα χρέους»

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε: «Κανείς στη γερμανική Βουλή δεν θέτει σε ερώτηση αν πρέπει να βοηθήσουμε ή όχι την Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι η Γερμανία πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο στην ενοποίηση και την αλληλεγγύη εντός της Ευρώπης. Αλλά, από την άλλη, πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ψύχραιμο τρόπο πώς θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις υπέρ της ενοποίησης της Ευρώπης».

Για να ακολουθήσει η επίθεσή του προς την Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ένας που αθέτησε τις υποσχέσεις, αυτός είναι η Ελλάδα. Ήταν δύσκολο να βρούμε ένα δρόμο που θα λειτουργούσε. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια για να πετύχουμε αυτό το δύσκολο έργο. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά με τους όρους της Ευρωζώνης. Το να είναι κανείς μέλος μιας ένωσης σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες, αλλιώς η κοινή δέσμευση δεν θα σημαίνει τίποτα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και για το πώς θα χτίσουμε ένα κοινό νόμισμα που θα λειτουργεί για όλη την Ευρωζώνη».

Για τα προηγούμενα προγράμματα, είπε: «Τα δύο προηγούμενα προγράμματα δεν απέτυχαν. Η Ελλάδα τα πήγαινε πολύ καλά, μέχρι πριν από έξι μήνες. Το έργο όλων των χωρών της Ευρωζώνης έγινε πολύ δύσκολο αυτούς τους έξι μήνες. Θα το σεβαστούμε αν η Ελλάδα επιθυμεί να μείνει στην ένωση, αλλά θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Το τρίτο πρόγραμμα πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα

 

Βάγκενκνεχτ: «Αυτό που κάνετε για την Ελλάδα, ήταν απλά επαίσχυντο»

Η τοποθέτηση της Σάρα Βάγκενκνεχτ προκάλεσε την οργή του Τόμας Όπερμαν, προέδρου της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ,  εξέφρασε την λύπη της για την λυσσαλέα πολιτική λιτότητας των τελευταίων πέντε ετών.

«Αυτό που κάνετε για την Ελλάδα, ήταν απλά επαίσχυντο», δήλωσε η Βάγκενκνεχτ, κάνοντας επίσης λόγο για την πλήρη ανικανότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης βουλής των Ελλήνων.  
 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ