Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πληρώνουν με...το αίμα τους σε μουσικό φεστιβάλ της πατρίδας του Κόμη Δράκουλα

Αντλώντας έμπνευση από το πιο διάσημο βαμπίρ του κόσμου, τον Κόμη Δράκουλα, οι διοργανωτές ενός μουσικού φεστιβάλ της Ρουμανίας προσφέρουν δωρεάν ή εκπτωτικά εισιτήρια σε άτομα που θα δώσουν αίμα.

 

Το φεστιβάλ γίνεται στα τέλη Ιουλίου στην Τρανσυλβανία και οι διοργανωτές του σκέφτηκαν πως η εκστρατεία με την αιμοδοσία θα προσελκύσει περισσότερους αιμοδότες.

Παίζοντας με την σχέση της περιοχής με τον Κόμη Δράκουλα οι αφίσες της καμπάνιας δείχνουν ένα βαμπίρ να δίνει αίμα. «Δεδομένου ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις της Ρουμανίας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη αίματος, σκεφτήκαμε ότι μια τέτοια εκστρατεία θα ρίξει περισσότερο την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα» τονίζει ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Μπόγκνταν Μπούτα.

Οι θεατές που υπογράφουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, ότι θα δώσουν αίμα θα λάβουν εισιτήρια με εκπτώσεις, ενώ όσοι σπεύσουν στα ειδικά κέντρα αιμοδοσίας σε Βουκουρέστι και Κλουζ, θα τους δοθεί επί τόπου ημερήσιο εισιτήριο για το φεστιβάλ.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εθνικό Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Ρουμανίας.

Η χώρα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά σε δωρεά αίματος σε όλη την Ευρώπη, καθώς λιγότερο από το 2% του πληθυσμού είναι ενεργοί αιμοδότες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ