Made in Greece 5 δημιουργοί: Λάδι για βαθύ μαύρισμα "Απείρανθος" ως 3D Ελληνικά κοσμήματα & εσπαντρίγ

Τα items που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας έχουν ελληνική υπογραφή

 

 

Κάθε εβδομάδα επιστρέφουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς που αποδεικνύουν πως η Ελληνική ευρηματικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα στο design, μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια εγχώρια αγορά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού.

Χρυσοκώνα Μαύρου

Τα 3D κοσμήματα που σήμερα φτιάχνει η Χρυσοκώνα Μαύρου,(αρχιτέκτονας στο επάγγελμα) ξεκίνησαν ως ένα project – πείραμα που έβαλε η ίδια για τον εαυτό της. Όπως αναφέρει, ήθελε να δει κατά πόσο στην Ελλάδα της κρίσης θα κατάφερνε να λειτουργήσει ένα πρωτοποριακό brand με κοσμήματα που θα κινούσε αποκλειστικά η ίδια σε όλα τα στάδια, από τον σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή, την φωτογραφία και τα social media. Το πείραμα πέτυχε και η Χρυσοκώνα κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να δημιουργήσει μια συλλογή 3D κοσμημάτων από πλαστικό και μπρούτζο που παίρνουν την έμπνευσή τους από τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Η ίδια παραδέχεται πως η παράπλευρη αυτή ενασχόληση της, αποτελεί την τέλεια διέξοδο από την ρουτίνα της καθημερινότητας της.

Iride De Portu

Η Ίρις Ντεπόρτου είναι η Ελληνοιταλίδα σχεδιάστρια που μετουσίωσε την φινέτσα της Ιταλίας και την αγάπη της για την Ελλάδα, σε ένα μοναδικό brand με τσάντες και παπούτσια Όπως αναφέρει αφορμή για το Iride De Portu, στάθηκαν τα χιλιάδες ερεθίσματα και οι εικόνες που αποκόμισε από τα αμέτρητα ταξίδια της σε όλες τις μεριές του κόσμου. Μάλιστα παραδέχεται πως τα χρώματα, το μοντέρνο design και η επιλογή των υλικών, έχουν επηρεαστεί άμεσα από την πρωτοποριακή ματιά που καλλιέργησε μέσα από τις σπουδές της στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια πέρα από την limited edition collection της εκάστοτε σεζόν, προσφέρει και την υπηρεσία bespoke, για όσους θέλουν να φτιάχνουν τα παπούτσια τους σύμφωνα με το δικό τους γούστο και στιλ. 

Ilivehere

Παρότι οι αρχικές της σπουδές της βασίζονται στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Έλενα Λυμπεροπούλου παραδέχεται πως αυτό τελικά που την κέρδισε ήταν η αγάπη της για το χειροποίητο κόσμημα. Έτσι αποφάσισε να παρακολουθήσει σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας και να ιδρύσει ένα brand κοσμημάτων που θα αποκρυσταλλώνει την αγάπη της για τα σύμβολα και τα μοντέρνα υλικά. Με σήμα κατατεθέν της το σχοινί, η Έλενα κάθε χρόνο δημιουργεί πρωτοποριακά κοσμήματα, σε αρκετά οικονομικές τιμές. 

Απείρανθος

Το πάθος της Στέλλας Πλειάκη ήταν ανέκαθεν η δημιουργία χειροποίητων καλλυντικών με ευεργετικές ιδιότητες. Άλλωστε η αγαπημένη της γιαγιά της είχε “κληρονομήσει” την τεχνογνωσία και την αγάπη για τα ενεργά εκχυλίσματα και τα αιθέρια έλαια. Έτσι λοιπόν ύστερα από ένα μαγικό καλοκαίρι στο χωριό Απείρανθο της Νάξου, της γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει ένα brand με χειροποίητα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα. Όπως αναφέρει και η ίδια η Στέλλα, αξίζει κανείς να δοκιμάσει την κρέμα χεριών με λεβάντα, το stick με tea tree και πρόπολη για τα σπυράκια αλλά και το lip balm με πορτοκάλι.

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ