ΒΙΝΤΕΟ - Παρασκευόπουλος: «Επιστημονικά, ηθικά και πολιτικά πιστεύω ότι ο κώδικας πρέπει να ψηφιστεί»

Η τοποθέτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου στην συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

"Δεν έχω κάποια διαφωνία με το νομοθέτημα αυτό στο σύνολό του. Έχει σωστές ρυθμίσεις, το εισάγω γιατί πρέπει να εισαχθεί και πιστεύω επίσης ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις της πολιτικής δικονομίας είναι προβληματικές" είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας σε όσους ανέφεραν ότι δεν συμφωνέι με το Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που εισάγεται.

"Το γεγονός ότι σε ένα κώδικα που έχει χίλια άρθρα θεωρώ ότι κάποια από αυτά είναι δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε σπάνιο ούτε είναι ικανό για να αναιρέσει την θετική μου στάση για την εισαγωγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας.  Και επιστημονικά και ηθικά και πολιτικά πιστεύω ότι ο κώδικας πρέπει να ψηφιστεί" τόνισε.

"Εισάγεται μεταξύ των προαπαιτούμενων δηλαδή εν μέσω μια κατάστασης ανάγκης που μας δείχνει ότι η ψήφιση ενός νομοθετήματος μπορεί να μας διασώσει από ένα grexit οι συνέπειες του οποίες θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές και πιθανότατα σε ένα βαθμό αθεράπευτες ενώ αντίθετα μια ψήφιση του κώδικα έστω και 1-2 ρυθμίσεις για τις οποίες η ταπεινότητα δεν συμφωνεί ή δεν συμφωνούν πολλοί λειτουργοί του δικαίου είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με μελλοντική νομοθετική εργασία" πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ