Αποκλειστικό: Top Woman η Ραλλού Κούση- Η διαφημίστρια καριέρας έγινε αγιογράφος- Τυρκουάζ και κοράλλι στις μορφές των αγίων της

Με αφορμή την έκθεση της Ραλλούς Κούση  ρώτησα την αγαπημένη διαφημίστρια γιατί αποφάσισε να ζωγραφίζει αγίους

Έγινε επαγγελματίας αγιογράφος και ξεχωρίζει με τα υπέροχα έντονα τολμηρά χρώματα, με τα οποία φωτίζει όλα τα πρόσωπα των αγίων της.

Ας ακούσουμε πως  εξηγεί η ίδια  αυτό το άλμα από τον κόσμο των διαφημίσεων, των συστημάτων και των πολυεθνικών στην ήρεμη δύναμη της τέχνης.

Πως από διαφημίστρια καριέρας  μεταπηδήσατε στην αγιογραφία;
Τι συνέβη και πως το ένα βοήθησε - αν βοήθησε - το άλλο η οδήγησε σε αυτό;
Υπήρχε πάντα μέσα σας η τέχνη; Ο απολογισμός της βασικής καριέρας;

Η διαφήμιση είναι ένα επάγγελμα με μεγάλη ένταση και απαιτεί συνδυασμό ικανοτήτων.

Οι απαιτήσεις της δουλειάς μου και η έντονη απασχόληση μου δημιούργησαν την ανάγκη, για κάποιον αντίποδα, μια ενασχόληση χωρίς πίεση, όπου ο χρόνος θα μέτραγε αντίστροφα, χωρίς προαπαιτούμενα  και deadlines.


Η ζωγραφική, και γενικά η εικαστική ενασχόληση υπήρχε πάντα μέσα μου, και έχει συνάφεια με τη διαφήμιση, και σιγά σιγά εξελίχτηκε σε ανάγκη έκφρασης.

Η πνευματικότητα και διαφορετικότητα της Αγιογραφίας με τράβηξαν και ξεκίνησα να τη μελετώ.

Η Αγιογραφία με συναρπάζει και με μεταφέρει σε ένα κόσμο αναλλοίωτο, παντοτινό που τον έχω ανάγκη!


Επιλέγω κυρίως θέματα, μη συμβατικά, με κάποια ιδιαιτερότητα που με τους συμβολισμούς τους, δημιουργούν συναισθηματική σύνδεση με τον άνθρωπο

Έκθεση στο νησί Στην Άνδρο το αγαπημένο σας Καλοκαίρι και τέχνη  συνδυάζονται και αγαπιούνται; Τι θα δείξετε φέτος και γιατί τα χρώματα σας είναι τόσο -ειλικρινά πολύ όμορφα- με παραπέμπουν στα κοράλλια της θάλασσας η το τυρκουάζ το κατ' εξοχήν χρώμα του καλοκαιριού;

Η Έκθεση  στην Άνδρο, γεννήθηκε ξαφνικά, μέσα στο αντάριασμα των τελευταίων γεγονότων, σαν μια ανάγκη να πάμε κόντρα στη μιζέρια και τη καταχνιά.

Εικόνες είχα ετοιμάσει, όλο το δύσκολο χειμώνα, συνδυάζοντας χρώματα ζωντανά, που ανέσυρα  από τα βιώματα της παιδικής μου ηλικίας, Μυτιλήνη, Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια.

Και μου φάνηκαν τόσο ταιριαστές δίπλα στη θάλασσα, του αγαπημένου νησιού που έχω επιλέξει να ζω την Άνδρο.

Και έτσι φέτος θα εκθέσω εικόνες όπως ο ¨Άγιος Χριστόφορος, ο Κυνοκέφαλος, η Παναγιά η Γοργόνα, η Παναγιά Θαλασσινή, η Αγία Μαρίνα, που νικά τον Δαίμονα, και άλλες πολλές.

Οι εικόνες της Ραλλούς Κούση θα βρίσκονται στο Γαύριο της Άνδρου και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2015. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 και 19.30-22.30

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ