Τσίπρας – Ζωή απόψε μαζί & χαρούμενοι – Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Σε εκδήλωση για την επέτειο από από τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι και ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός των αγωνιστών της εποχής της δικτατορίας θα γίνει οδηγός και σήμερα για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).

Σε δήλωσή του μετά την εκδήλωση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Υπογράμμισε ότι «αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι αγώνες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «δεν θα πάνε χαμένοι, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι. Εν συνεχεία και προτού ξεκινήσει η εκδήλωση χαιρετήθηκε και συνομίλησε με παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στα στιγμιότυπα, στο περιθώριο της εκδήλωσης και η χειραψία και ο ασπασμός που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Νωρίτερα, με μια προσεκτικά και διπλωματικά γραμμένη ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου είχε επισημοποιήσει το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η δίωρη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στην Πρόεδρο της Βουλής τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

«Η ημέρα της πτώσης της δικτατορίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Είναι μια σημαδιακή στιγμή απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή μόνο όταν ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από τις αξίες της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της λαϊκής συμμετοχής» τονίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας «μια τέτοια επέτειος έχει νόημα ακριβώς επειδή μας υπενθυμίζει τη διαχρονική σημασία των αγώνων για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο, επειδή δίνει νόημα στους σημερινούς προβληματισμούς, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του λαού».

«Η αφύπνιση συνειδήσεων, και η ιστορική γνώση ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παραμένουν και σήμερα πολύτιμες παρακαταθήκες. Το δικό μας χρέος είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ