Σε απόγνωση οι επιχειρήσεις λογω capital controls - Αποφασίζεται αύξηση συναλλαγών -σύσκεψη με Στουρνάρα

Οι επιπτώσεις στην λειτουργία των επιχειρήσεων, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές θα συζητηθούν σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και ΚΕΕΕ αναμένεται να παρουσιάσουν στον κ. Στουρνάρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη διαχείριση των βασικών λειτουργιών τους, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου διαμαρτύρονται ήδη για το ότι η διαδικασία εγκρίσεως των συναλλαγών από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών είναι πολύ χρονοβόρα.

Στις εμπορικές τράπεζες θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έγκρισης των ποσών που θα πρέπει να εκταμιεύονται για τις εισαγωγές προϊόντων σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Στόχος είναι να εξομαλυνθούν οι εισαγωγές πρώτων υλών και αγαθών, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται ελλείψεις στην αγορά.

Το θέμα εξετάσθηκε χθες στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεκλήθη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Γιάννη Δραγασάκη, με την συμμετοχή των κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, Γ. Σταθάκη, Π. Σκουρλέτη, Σπ. Σαγιά και Γ. Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε οι εγκρίσεις συναλλαγών για εισαγωγές να γίνονται αποκεντρωμένα, στα υποκαταστήματα των τραπεζών, ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα. Οι συναλλαγές ανά επιχείρηση και ανά ημέρα θα αυξηθούν στις 100.000 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί και το ημερήσιο όριο που μπορούν οι τράπεζες να πραγματοποιούν πληρωμές από τα 3,5 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ